'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο έγκλειστος ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης - Αρνήθηκε μέχρι τέλους να ζητήσει χάρη

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Ιωαννίδης, ο άνθρωπος που κυβέρνησε την χώρα χωρίς να αναλάβει δημόσιο αξίωμα από το Νοέμβριο του 1973 μέχρι τον Ιούλιο τυο 1974. Ήταν ο εμπνευστής του πραξικοπήματος κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, με την πολιτική προοπτική της ένωσης Ελλάδας και Κύπρου, αλλά χωρίς να φροντίσει εκ των προτέρων να ενισχύσει την άμυνα της Κύπρου, από ενδεχόμενη τουρκική εισβολή, όπως και έγινε. Είχε εισαχθεί προ ολίγων ημερών με σοβαρά προβλήματα υγείας στο πνευμονολογικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ο Ιωαννίδης καταδικάσθηκε μαζί με τους άλλους πρωταιτίους του πραξικοπήματος σε θάνατο αλλά η ποινή του, όπως και των υπολοίπων, μετατράπηκε αμέσως σε επτάκις ισόβια κάθειρξη, κατόπιν αποφάσεως του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Δ.Ιωαννίδης έμεινε στην ιστορία ως "ο αόρατος δικτάτορας" αφού κυβερνούσε, οπως είπαμε επί οκτώ μήνες χωρίς χωρίς να κατέχει κανένα αξίωμα επίσημα.

Δεν μίλησε ποτέ, ούτε στη δίκη του, ούτε κατά την διάρκεια της κράτησής του, δεν απέκτησε ποτέ περιουσιακά στοιχεία και αρνήθηκε μέχρι τέλους να ζητήσει χάρη από την Πολιτεία.
Το 1973 στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της δίκης ότι ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή για εισβολή του άρματος ΑΜΧ-30 εντός του χώρου του ιδρύματος

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου