'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Γκάφα ολκής η κλοπή αντιαρματικού;!!!!!!

Ένα λογιστικό λάθος ήταν αρκετό για να «χαθεί», το εμπρόσθιο τμήμα του αντιαρματικού βλήματος RPG, από στρατόπεδο στο Μαθιάτη.
Μια απώλεια που χρονολογείται εδώ και έξι χρόνια σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι διενήργησαν χθες ελέγχους στα έγγραφα υλικού διαχείρισης της μονάδας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, μέχρι το 2004 στα κιβώτια φύλαξης προβλεπόταν να φυλάγονται πέντε βλήματα του αντιαρματικού στο κάθε κιβώτιο. Με την τροποποίηση της διαταγής όμως, αποφασίστηκε να φυλάσσονται έξι βλήματα στο κάθε κιβώτιο, αφού αυτή ήταν και η χωρητικότητά τους.

Το κιβώτιο με τα πέντε βλήματα τοποθετήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα στο όχημα μεταφοράς προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην θεωρείται ότι υπήρχε έλλειμμα.
Στο μεταξύ, ο διοικητής του λόχου υποστηρίζει ότι η σφραγίδα του μολύβδου ήταν παραβιασμένη. Ο ίδιος πάντως, φέρεται να παραδέχθηκε χθες, ότι ουσιαστικά δεν έκανε καταμέτρηση αλλά μόνο οπτικό έλεγχο. Έτσι από το 2004 δεν γινόταν καταμέτρηση του υλικού που βρισκόταν στο συγκεκριμένο όχημα. Κάπως έτσι οδηγήθηκε η Ε.Φ να μετρά απώλειες στον εξοπλισμό της.

Στο μεταξύ σήμερα, κλιμάκιο των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας θα μεταβεί σήμερα στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια οφείλεται σε διαταγή της Ε.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, σε συνάντηση που είχαν χθες το κλιμάκιο των ανακριτών του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, με επικεφαλής το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Γιαννάκη Χαραλάμπους, με μέλη της Εθνικής Φρουράς, λέχθηκε για πρώτη φορά ότι ενδεχομένως ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια από όπου φαίνεται να εκλάπηκε/ ή χάθηκε το αντιαρματικό βλήμα τύπου RPG, να οφείλεται σε διαταγή που εκδόθηκε στο απώτερο παρελθόν.
Σήμερα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κλιμάκιο των ανακριτών θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ούτως ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο ο αριθμός των βλημάτων που αποθηκευόταν στα κιβώτια οφείλεται σε έκδοση διαταγής της ΕΦ και να διαπιστωθεί κατά πόσο τούτη η ακολουθούμενη πρακτική εφαρμόστηκε για όλες τις περιπτώσεις, ούτως ώστε να υπάρξει ένα ασφαλές συμπέρασμα κατά πόσο πρόκειται για κλοπή, για απώλεια ή για συνήθη πρακτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν και να λυθεί το μυστήριο που καλύπτει αυτή την υπόθεση. 

ΠΗΓΗ:   http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου