'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Νέα εκδοχή του ΕΠΟΠ !

Μία νέα εκδοχή έμμισθης θητείας ετοιμάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό να προσελκύσει νέους που αναζητούν ασφαλή εργασία για μικρό διάστημα μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο και την εκπλήρωση της κανονικής του θητείας

Σε μία νέα παραλλαγή της επαγγελματικής θητείας του ΕΠΟΠ προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να προσελκύσει νέους στο στρατό και να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" η θητεία θα έχει διάρκεια 6 μήνες έως 3 χρόνια και θα έχει μισθό εισαγωγής το κατώτερο όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα θητεία θα λειτουργεί συμπληρωματικά του ήδη υπάρχοντος θεσμού του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) με πρόσθετη θητεία 1-3 χρόνων πέραν της κανονικής των 9 μηνών.
Όποιος επιλέξει να καταταγεί θα μπορεί να το κάνει αμέσως μετά ή λίγο αργότερα από την απόλυσή του από την κανονική θητεία, θα μπορεί να διακόψει την παραμονή του στο στράτευμα όποτε θέλει, θα διατηρήσει την ειδικότητα που είχε ως κληρωτός και θα κληθεί να καλύψει θέσεις στην παραμεθόριο και τα νησιά.
Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας φέρεται να έχει έτοιμο το σχέδιο της νέας θητείας και αναζητά κονδύλι για τη χρηματοδότησή του, ενώ εκτιμά πως θα έχει ανταπόκριση ανάμεσα σε νέους που αναζητούν μία σίγουρη εργασία αμέσως μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο και για χρονικό διάστημα τέτοιο που να επιτρέπει την εκπαίδευση σε ειδικότητες που θα χρησιμεύσουν αργότερα στην αναζήτηση εργασίας ως πολίτης.     

ΠΗΓΗ:   http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου