'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Δρακόντεια μέτρα και πράκτορες της Μοσάντ στην Αθήνα για την επίσκεψη Νετανιάχου

Πορείες και διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Kάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διάσπαρτους Ισραηλινούς πράκτορες ολοκληρώθηκε η άφιξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμιν Νετανιάχου.

Η εικόνα συμπληρώθηκε με κλείσιμο δρόμων απο την ΕΛ.ΑΣ. λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας....



Τον Ισραηλινό πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ενώ συναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο τη συζήτηση , το φθινόπωρο ενδέχεται να αρχίσουν εκ νέου οι κοινές Ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις που σταμάτησαν μετά το ρεσάλτο των Ισραηλινών. Η επίσκεψη Νετανιάχου μόνο τυχαία δεν είναι σε μια επόχη μάλιστα όπου η Μέση Ανατολή μοιάζει έτοιμη να εκραγεί και σε μια χρονική στιγμή που ο Ομπάμα επικρίνει τον Ερντογάν.

Το βράδυ - κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα του παραθέσει ο Γ.Παπανδρέου, ενώ για αύριο , έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ
Α.Σαμαρά και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Γ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πόρο.

Η επίσκεψη Νετανιάχου προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς τα οποία για το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ.

Η Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.

Kαταδίκη της επίσκεψης από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη, καλώντας και τον Ελληνικό λαό να κάνει το ίδιο, καταδικάζοντας «την υποστήριξη που προσφέρει η Ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».

Καταλήγοντας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα στις 7:30μμ στο Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε ανεπιθύμητο στην Ελλάδα τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό. Όπως ανέφερε, «η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Αθήνα μες στον Αύγουστο γεννά εύλογες ανησυχίες, καθώς το Ισραήλ βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση διπλωματικής απομόνωσης, ιδίως έπειτα από την εγκληματική επίθεση σε διεθνή ύδατα εναντίον των πλοίων της διεθνούς αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και τη δολοφονία αμάχων που επέβαιναν στα πλοία».

ΛΑ.ΟΣ: Υπέρ της ανάπτυξης διμερών σχέσεων

Υπέρ της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ τάσσεται ο ΛΑΟΣ, ο οποίος, με ανακοίνωσή του, επιτίθεται εναντίον εκείνων που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Iσραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υπαγόρευσης της εξωτερικής πολιτικής.

Ο ΛΑΟΣ σημειώνει ότι «οι λεπτές ισορροπίες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δεν μπορούν να εκβιάζονται και να υπαγορεύονται από ακραία στοιχεία με στείρες αγκυλώσεις» και προσθέτει ότι οι παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας μας με τα αραβικά κράτη, δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη σχέσεων με το Ισραήλ.

«Ο διαχρονικός προσανατολισμός της Ελλάδος με τον Αραβικό κόσμο δεν απαγορεύει την ανάπτυξη διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή», σημειώνει ο ΛΑΟΣ και καλεί την κυβέρνηση «να αφουγκραστεί τις νέες διόδους που της προσφέρονται και να διορθωθούν παραλήψεις του παρελθόντος».

Τα συμπεράσματα... δικά σας....


ΠΗΓΗ:   http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου