'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στο εδώλιο η ελληνική «Cosa Nostra»!!!!!!


Σε 280 σελίδες ενός παραπεμπτικού βουλεύματος-κόλαφος που αποκαλύπτει η zougla.gr περιέχεται η δράση της ελληνικής «Cosa Nostra».

Tο πρωινό της 12ης Ιανουαρίου 2009, η καθημερινή διαδρομή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, από το σπίτι του στη Βουλιαγμένη στα γραφεία της ναυτιλιακής του εταιρείας, σταμάτησε απότομα από τρεις κουκουλοφόρους άνδρες, που, υπό την απειλή Καλάζνικοφ, ακινητοποίησαν τη μαύρη Mercedes.


Ακολούθησαν οκτώ ημέρες ομηρίας και η απελευθέρωση του εφοπλιστή αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από ενάμιση χρόνο, 20 κατηγορούμενοι αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άρτια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, η οποία φέρεται να λειτουργούσε στα πρότυπα της Σικελικής Μαφίας.


Μετά από νομικές παλινδρομήσεις και «σουλατσαρίσματα» της δικογραφίας στα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 27 Αυγούστου του 2010, υιοθέτησε πλήρως τη «διορθωμένη» πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστου Παπαγεωργίου και απορρίπτοντας τα υπομνήματα, τα οποία κατέθεσε σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων, παραπέμπει στο ακροατήριο κόσμο και κοσμάκη, όχι μόνο για την απαγωγή του εφοπλιστή αλλά και για μια σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων που τελέστηκαν ή επρόκειτο -κατά το κατηγορητήριο- να πραγματοποιηθούν.


Βλαστός και Σκαφτούρος οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής


Ως «καθοδηγητές» του αδίστακτου συνδικάτου και ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής Παναγόπουλου φέρονται να είναι οι τρόφιμοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το κατηγορητήριο τους αποδίδει το ρόλο των αρχηγών της οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι μέσα από τα κελιά τους καθοδήγησαν τους Απόστολο Πετράκη, Χαράλαμπο Μουστάκα, Γιώργο Κατσαγάνη, Γιώργο Τρομπούκη, Μανώλη Σκαρλάτο, Αριστομένη Κλεφτογιάννη και Γιάννη Θώδη προκειμένου να κάνουν το «colpo grosso».


Τονν ίδιο ρόλο τους προσδίδει -το κατηγορητήριο- και στη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιώργου Γούσιου, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008 στη Νέα Πεντέλη, επισημαίνοντας ότι με «πειθώ, φορτικότητα, συνεχείς προτροπές και παραινέσεις έπεισαν τους Αριστομένη Κλεφτογιάννη και Γιώργο Κατσαγάννη να τον εκτελέσουν».


Εκτελεστικό όργανο ο Πετράκης


Επιπλέον, το παραπεμπτικό βούλευμα κατονομάζει ως εκτελεστικό όργανο των εγκλείστων κατηγορούμενων τον Απόστολο Πετράκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι απολογούμενος πήρε επάνω του όλο το βάρος της οργάνωσης της απαγωγής, χωρίς να κατονομάσει τους συνεργούς του.

Αν και ο ίδιος ο Πετράκης έχει ισχυρισθεί ότι δεν είχε «καθοδήγηση» μέσα από τις φυλακές, το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται ότι λάμβανε τηλεφωνικές εντολές, προκειμένου να εκτελεί τα σχέδια της οργάνωσης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τους προαναφερθέντες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οι Βασίλης Στεφανάκος, Κωνσταντίνος Ανδρέου, Μπ. Ριστέφκσι, Πολυτίμη Γεωργά, Ιωάννα Χήρα, η δικηγόρος Ελισάβετ Πούλιου, ο Ιωάννης Καλογερίδης, ο Εμμανουήλ Λασιθιωτάκης, ο Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και ο Παναγιώτης Σοϊλέδης.


Τρέχουν να προλάβουν


Αυτό που μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο είναι η ακριβής ημερομηνία εκδίκασης της «δίκης της χρονιάς», η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί (για λόγους ασφαλείας) στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.


Από το δικαστικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι πιθανότατα η υπόθεση θα προσδιοριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου η ακροαματική διαδικασία να περατωθεί πριν τη λήξη του 18μηνου της προσωρινής κράτησης στις αρχές Ιανουαρίου 2010.


Από την πλευρά τους θεωρείται σίγουρο ότι οι κατηγορούμενοι θα κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να τρενάρουν την εκδίκαση της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δήλωση που έκανε στη zougla.gr o δικηγόρος των Πετράκη και Μουστάκα, Σάκης Κεχαγιόγλου, προανήγγειλε την αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

«Ο εντολέας μου θα καταθέσει αίτηση για άσκηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος στον Άρειο Πάγο, παρά την πρόβλεψη του νόμου περί του ότι η κρίση του Συμβουλίου Εφετών είναι αμετάκλητη, διότι θεωρεί ότι η σχετική αυτή διάταξη του νόμου είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθότι στερεί τον κατηγορούμενο από το φυσικό του δικαστή και από τα ένδικα μέσα που κάθε άλλος πολίτης δικαιούται», επεσήμανε ο ποινικολόγος.







ΠΗΓΗ:   http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου