'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σχέδιο εκκλησίας στις ΗΠΑ να κάψει το Κοράνι...

Η πρόθεση της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στη Φλόριντα να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου ανήμερα της 9ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΗΠΑ.
 
Την απόλυτη διαφωνία της με το σχέδιο της εκκλησίας Βαπτιστών Dove World Outreach Center στη Φλόριντα να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου ανήμερα της 9ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το σχέδιο είναι «απαράδεκτο και θρασύ» σχολίασε η κα Κλίντον κατά τη διάρκεια γεύματος στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ για το Ραμαζάνι.


«Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της κατηγορηματικής καταδίκης αυτής της απαράδεκτης πράξης που προέρχεται από θρησκευτικούς ηγέτες» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Κλίντον.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, ο οποίος έκανε λόγο για «ανόητη και επικίνδυνη» ιδέα.


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, επισήμανε τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιες ενέργειες στην ασφάλεια των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι «προκαλεί ανησυχία κάθε τέτοια πράξη που βάζει σε κίνδυνο τα στρατεύματά μας».

 
Αντιδράσεις και από το Βατικανό

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα του Βατικανού, Osservatore Romano, καταδικάζει σήμερα με τη σειρά της το σχέδιο της Dove World Outreach Center.


Σε σχετικό της άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι καταδίκες πολλαπλασιάζονται στον κόσμο αλλά κυρίως στην Ασία όπου οι μουσουλμάνοι είναι πολυάριθμοι, έχουν την πιο δυνατή φωνή, ιδιαίτερα από την Καθολική Εκκλησία εναντίον της πρωτοβουλίας της εκκλησίας των Βαπτιστών της Φλόριντα».


zougla.gr
http://www.ierosagon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου