'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Που πηγαίνουν τα 110 δις; Να πούνε οι Έλληνες πολιτικοί επιτέλους την αλήθεια.

Είμαστε για τα πανηγύρια. Η πληροφόρηση του λαού γίνεται όπως και επί κατοχής ή επί χούντας. 
 
Όσοι διέθεταν ένα ραδιόφωνο κρύβονταν σε υπόγεια και σε κρύπτες για να μάθουν μια στάλα αλήθειας από τα ξένα ΜΜΕ. Δεν είναι υπερβολή. Σήμερα, όσοι διαθέτουν ένα PC και ξέρουν λίγα πράγματα από internet, στήνονται μπροστά στις οθόνες και ψάχνουν στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και στα blogs για να....
μάθουν μια στάλα αλήθειας. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το διαδίκτυο, διαφορετικά θα ψάχναμε ακόμα σε ξένα ραδιόφωνα και σε δορυφορικούς σταθμούς για να μάθουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Και πάλι όμως ο πολύς λαός μένει στο σκοτάδι και σε ενημερωτική νάρκωση από τα ντόπια ΜΜΕ. 

Το πρόβλημα της ενημέρωσης όμως δεν είναι αποκλειστικά και μόνο πρόβλημα των ΜΜΕ. Τα συμφέροντα που είναι πίσω από τα ΜΜΕ τη δουλειά τους κάνουν. Για την ενημέρωση του λαού ευθύνονται πρώτα και πάνω απ’ όλα οι ίδιοι οι πολιτικοί. Εκείνοι δηλαδή που υποτίθεται ότι είναι οι ταγοί της Δημοκρατίας και των συμφερόντων του λαού. Οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να μας πούνε τώρα την αλήθεια. Αν δεν θέλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πει την αλήθεια, τότε αυτό οφείλουν να το κάνουν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης.

Εδώ βγαίνει η πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Ιβέτα Ραντιτσόβα και λέει σε συνέντευξή της  ότι το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ "δεν είναι αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό. Είναι αλληλεγγύη προς τις τράπεζες που έχουν ευθύνη για την κρίση»Βγαίνει ο υπουργός των εξωτερικών της Σλοβακίας κ. Μίκουλας Ντζουρίντα και υποστηρίζει σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο (εδώ) ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας “ευφημισμός”. Ότι πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Πρόκειται στην πραγματικότητα, όπως είπε, για μια "αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο". Τα ίδια εξάλλου λένε και επιφανείς ξένοι οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές και εμείς αναρωτιόμαστε:

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λένε ψέματα; Τι συμβαίνει στη πραγματικότητα; Τα 110 δις πάνε για ενίσχυση του ελληνικού λαού ή πάνε στις ντόπιες και ξένες τράπεζες; Περιμένουμε από τους πολιτικούς μας να μας πούνε την αλήθεια.  Ο μέσος πολίτης νομίζει ότι το πακέτο στήριξης των 110 δις ευρώ πάει στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία κ.λ.π. Το παραμύθι που του πουλάνε είναι ότι θα κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι αλήθεια αυτό ή είναι αλήθεια αυτό που λένε οι ξένοι επίσημοι; Γιατί δεν βγαίνει ένας κυβερνητικός παράγοντας ή άλλος Έλληνας πολιτικός να τους διαψεύσει;

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν όχι μόνο οι πολιτικοί της κυβέρνησης, αλλά και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης πως  όταν ο λαός πληροφορηθεί στο σύνολό του, αυτά που λένε οι ξένοι παράγοντες και διαπιστώσει ότι είναι αλήθεια, τότε η λαϊκή οργή θα σαρώσει τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου