'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Διέταξε πιθανόν τη δολοφονία του Μουσολίνι για... «να μη μιλήσει»

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ διέταξε πιθανόν τη δολοφονία του Μουσολίνι προκειμένου να μην αποκαλυφθούν εγκωμιαστικές επιστολές που είχε στείλει στον Ιταλό δικτάτορα, πριν από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις φρικαλεότητες που ακολούθησαν. Τη θεωρία αυτή διατυπώνει σε βιβλίο του ο Γάλλος ιστορικός Πιερ Μιλζά.

Ο Μουσολίνι συνελήφθη και εκτελέστηκε από Ιταλούς κομμουνιστές παρτιζάνους σε περιοχή της λίμνης Κόμο τον Απρίλιο του 1945. Κατά τον Μιλζά, αυτό μπορεί να εξηγεί το ότι ο Τσόρτσιλ έκανε διακοπές με ψεύτικο όνομα λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου συνελήφθη ο Μουσολίνι με την ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι.

Ιδίως αφού είναι πλέον γνωστό ότι πετάχτηκαν τότε στη λίμνη ορισμένα μπαούλα με έγγραφα και λάφυρα. Σε ιταλικό ντοκιμαντέρ του 2004 ένας πρώην παρτιζάνος ισχυριζόταν ότι είχε αναλάβει τη δολοφονία του Μουσολίνι μαζί με έναν πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που εστάλη στην Ιταλία για να ανακτήσει ορισμένα «πολύ σημαντικά έγγραφα».

Τα έγγραφα αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ ή τουλάχιστον δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσόρτσιλ ήταν θαυμαστής του Μουσολίνι», λέει ο Μιλζά επικαλούμενος δημόσιες προπολεμικές του δηλώσεις: «Αυτό ήταν βεβαίως κατανοητό το 1927, καθώς τότε "φασιστής" δεν σήμαινε φίλος του Χίτλερ και συνένοχος σε γενοκτονία. Όταν όμως είσαι αρχηγός κράτους και ήρωας πολέμου του βρετανικού λαού, δεν τα θέλεις όλα αυτά στο προσκήνιο».


Πηγή:http://www.typos.com.cy
http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου