'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ: 2, 6 εκατομμύρια σκοπιανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα !!!

Ποιος είπε ότι η Ελλάδα και τα Σκόπια δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους;
 Κάθε καλοκαίρι οι σκοπιανοί εισβάλλουν στην Ελλάδα και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια ένα μακρύ και οξύτατο πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών.

Η διαμάχη για το όνομα και η συνεχείς λεκτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών, δεν σταματούν τους χιλιάδες σκοπιανούς να επισκέπτονται την Ελλάδα όλο το χρόνο, κυρίως όμως την καλοκαιρινή περίοδο.


Σύμφωνα με το σκοπιανό Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο μέσα στον Ιούλιο 192.824 πολίτες πέρασαν στην Ελλάδα για διακοπές, ψώνια ή δουλειές.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους , συνολικά
2.642.359 Σκοπιανοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα από τις τρεις συνοριακές διαβάσεις.

Το μόνο έτος που έχουμε μια σχετική μείωση ήταν το 2008, όταν η Ελλάδα μπλόκαρε την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εκκλήσεις για μποϋκοτάζ από εθνικιστικούς κύκλους να μην περνούν τα ελληνικά σύνορα, απέτυχε παταγωδώς.


Οι Σκοπιανοί παρέμειναν πιστοί στην Ελλάδα.


Μετά την ανεξαρτησία της πΓΔΜ, η Ελλάδα αρνήθηκε να χρησιμοποιεί ο βαλκάνιος γείτονας της το όνομα ‘Μακεδονία’, υποστηρίζοντας ότι υπονοούνται εδαφικές αξιώσεις στην βόρεια επαρχία της, η οποία, επίσης, ονομάζεται Μακεδονία.


Και οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ από το 1995, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση.


Το 2008, ηΑθήνα μπλόκαρε την ένταξη στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ και τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε το ίδιο με την ΕΕ για τις ενταξιακές συνομιλίες.


Το ερώτημα είναι γιατί οι Σκοπιανοί επιμένουν να πηγαίνουν στην Ελλάδα και δεν κατευθύνονται στην Βουλγαρία ή την Αλβανία που έχουν όμορφες και πάμφθηνες παραλίες;


Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο παρελθόν, στη διάρκεια του κομμουνισμού, όπου η Ελλάδα ήταν η πιο κοντινή ‘Δυτική’ χώρα για να αγοράσουν καταναλωτικά αγαθά και μοντέρνο ρουχισμό.


Η Θεσσαλονίκη είναι μόνο 200 χιλιόμετρα από τα Σκόπια και λίγο πιο κάτω οι όμορφες παραλίες.


Ό, τι καλύτερο για τους Σκοπιανούς. Να απολαύσουν τις ελληνικές παραλίες, το ελληνικό φαγητό και τη μουσική, τα ελληνικά κρασιά και κατόπιν να επισκεφθούν τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.


Και σε αυτήν τη δύσκολη για την Ελλάδα χρονιά, οι Σκοπιανοί ήταν οι πιο πιστοί Βαλκάνιοι τουρίστες. Ενώ οι Σέρβοι και οι Τσέχοι ή οι Πολωνοί αποφάσισαν να μην πάνε λόγω των κοινωνικών ταραχών και της έλλειψης καυσίμων.


Τα τουριστικά πρακτορεία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα παραμένει ο πλέον ελκυστικός προορισμός των διακοπών. Τα πακέτα του καλοκαιριού έγινα γρήγορα sold out.


«Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Είναι κοντά, οι τιμές είναι αποδεκτές και η θάλασσα πανέμορφη. Οι διαδηλώσεις γίνονται στην Αθήνα, προβλήματα δεν υπάρχουν σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο Αλεξαντάρ Κονέφσκι του τουριστικού γραφείου Iguana Tours.


Svetlana Jovanovska
(Photo: Dnevnik )

 
Για τη μεταφορά:
Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
http://echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου