'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Στο 20% από το 2011 ο φόρος στις εταιρείες...

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη σύνταξη του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού και λίγα 24ωρα πριν ανέβει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ εντείνονται οι διεργασίες στην κυβέρνηση για την οριστικοποίηση των φορο-κινήτρων για τις επενδύσεις και των μέτρων για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, τα οποία ενέκριναν και
.τυπικά την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από την Ε.Ε.:

1. Αποκάλυψε τα τρία εναλλακτικά σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για να αποφύγει την μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%.

2. Εκτιμώντας για μια ακόμη φορά ότι η ύφεση φέτος θα αποδειχθεί μικρότερη του 4% είπε πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα κάνει ανακοινώσεις δίνοντας το στίγμα για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση ώστε η χώρα να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν από την ύφεση. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων από 24% στο 20% δεν θα γίνει σταδιακά αλλά εφάπαξ ενδεχομένως από την 1η Ιανουαρίου 2011. Επίσης εξετάζεται η χορήγηση φοροαπαλλαγών για τις πολύ μεγάλες επενδύσεις αλλά και διορθωτικές κινήσεις στη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών με ειδική μέριμνα για τους ξένους επενδυτές.

Πρόκειται για κινήσεις που μελετά πολύ σοβαρά η κυβέρνηση υπό το βάρος των οξύτατων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά και έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, βασικό ζητούμενο είναι πλέον η τόνωση των επενδύσεων και η στήριξη και της επιχειρηματικότητας, ώστε η οικονομία να μην βουλιάξει ακόμη σε μεγαλύτερη ύφεση που θα απειλήσει τελικά και τους δημοσιονομικούς στόχους.

3. Διευκρίνισε ότι την επόμενη εβδομάδα μετά τη ΔΕΘ θα γίνει κοινό road show της κυβέρνησης με την τρόικα σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη για την ενημέρωση των ξένων θεσμικών επενδυτών επισημαίνοντας ότι αντίστοιχες κινήσεις θα γίνονται μετά από κάθε αξιολόγηση και εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η τρόικα θα επισκεφθεί την Αθήνα για την ενδιάμεση αξιολόγηση της οικονομίας και θα εξετάσει με την κυβέρνηση τα εναλλακτικά μέτρα που θα ενεργοποιήσει άμεσα για την υστέρηση των εσόδων.

Παράλληλα θα ενημερωθεί για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος θα προβλέπει δημοσιονομική προσαρμογή 4,1% του ΑΕΠ ή περίπου 9,5 δισ. ευρώ το 2011. Στην μάχη ενίσχυσης των εσόδων ρίχνεται ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος είχε χθες την πρώτη σύσκεψη με τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου.



ΠΗΓΗ:   http://newscity1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου