'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος οι προσλήψεις σε δήμους-νομαρχίες

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ανακοινώνει την "Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ".
Ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:


ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ – ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX-ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ.: οικ. 50259

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ:
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ Περιφέρειες του Κράτους
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Δ/νσεις Αυτ/σης & Αποκ/σης
(Έδρες τους)
Ταχ.Δ/νση : Σταδίου 27 Δ/νσεις Τοπ. Αυτ/σης & Δ/σης
Τ.Κ. : 10183 Αθήνα
FAX : 213-1364383




ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Αριθμ.: 24
ΘΕΜΑ: Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

Όπως σας ενημερώσαμε με την αριθ. 45747/9-8-2010 εγκύκλιό μας, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α’), οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α’) που αναφέρονται στην απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, ισχύουν για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού (με εξαίρεση τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση), για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών.

Στην έννοια του όρου Ο.Τ.Α. α’ βαθμού εμπίπτουν οι Δήμοι, οι Κοινότητες, τα Δημοτικά και Κοινοτικά Ιδρύματα, καθώς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι Σύνδεσμοι των Δήμων, Κοινοτήτων και Δήμων και Κοινοτήτων.

Αντιστοίχως, στην έννοια του όρου Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού εμπίπτουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι Ενιαίες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα, η Υπερνομαρχία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., σύμφωνα με το άρθρο 14 ν.2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 ν.3812/2009, στο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94 όπως ισχύει υπάγονται οι πάσης φύσεως Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι στο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94 όπως ισχύει, υπάγονται οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.), η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.).

Συνεπώς, στην απαγόρευση του άρθρου 28 του ν.2190/1994 υπάγονται και οι Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, οι Τ.Ε.Δ.Κ., η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και η Ε.Ν.Α.Ε.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω απαγορεύσεις ισχύουν μόνο για τους υπαλλήλους των προαναφερόμενων φορέων και όχι για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι από τις 7-9-2010 (δεδομένου ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 7-11-2010) οι υπηρεσίες σας και το Υπουργείο δεν θα προωθούν αιτήματα που αφορούν την έγκριση πρόσληψης προσωπικού πάσης φύσεως, καθώς και αιτήματα που αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

Οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ή υπηρεσιακής μεταβολής έχει ξεκινήσει πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία θα ανασταλεί από την 7-9-2010 και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Εξαίρεση από τη δίμηνη προθεσμία αποτελούν οι προσλήψεις προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και με σχέση μίσθωσης έργου από τους Ο.Τ.Α. και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών. Όπως αναφερόταν και στην Α.Π. 47329/19-8-2010 εγκύκλιό μας, στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/94 όπως ίσχυαν πριν την τροποποίησή τους, δηλαδή η απαγόρευση ισχύει κατά το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών πριν τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Στην απαγόρευση δεν εμπίπτουν :

Ο διορισμός των αποφοίτων των Σχολών Δημοτικής Αστυνομίας (άρθρο 17 του ν. 3870/2010).
Ο διορισμός των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι ο διορισμός τους προβλέπεται απευθείας από διάταξη νόμου με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία αποφοίτησής τους.
Η μεταφορά των εργαζομένων στις εταιρείες «Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε.», «Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.» και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε.», καθόσον η μεταφορά αυτών διενεργείται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 2190/1994.
Οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.
Η διαδικασία τακτοποίησης του προσωπικού σε θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του π.δ.164/2004 και η σύσταση των αντίστοιχων θέσεων με απόφαση Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για πρωτογενή πρόσληψη, δηλαδή για σύσταση νέων θέσεων με πρωτοβουλία του οικείου οργάνου, αλλά για υποχρέωση συμμόρφωσης προς την κρίση του Α.Σ.Ε.Π., μετά από προηγούμενη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων του π.δ. 164/2004, σε συνδυασμό με την αυτοτελώς προβλεπόμενη διαδικασία, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 1 του ν.3320/2005.
Η διαδικασία μεταφοράς προσωπικού με τις διατάξεις του άρθρου 269 Κ.Δ.Κ. (ν.3463/2006) όπως ισχύει, καθόσον δεν πρόκειται για πρωτογενή διορισμό, αλλά για μεταφορά προσωπικού σε εκτέλεση διατάξεων νόμου, με καταληκτική προθεσμία εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης την 31-12-2010.
Οι προσλήψεις που είναι ενταγμένες στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, των οποίων η έναρξη υλοποίησης τοποθετείται σε χρόνο προγενέστερο του χρονικού διαστήματος, που προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις.
Οι διοικητικές πράξεις που αφορούν αυτοδίκαιη απόλυση και αποδοχή αίτησης παραίτησης, καθόσον η παραίτηση αποτελεί δικαίωμα του υπαλλήλου.
Η ορκωμοσία, η ανάληψη υπηρεσίας, η τοποθέτηση ή ανακοίνωση μετάταξης και λοιπές παρεπόμενες ενέργειες σε εκτέλεση διοικητικών πράξεων που έχουν ήδη δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. μέχρι και 6-9-2010.
Η ανακοίνωση αποσπάσεων υπαλλήλων εφόσον η σχετική Κ.Υ.Α. έχει κοινοποιηθεί στον οικείο φορέα μέχρι και 6-9-2010.
Τέλος, στην ανωτέρω απαγόρευση και μόνο κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 3870/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄138) δεν εμπίπτουν :

Οι μετατάξεις που διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 254 έως και 258 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την παρούσα εγκύκλιο στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού της χωρικής σας αρμοδιότητας.

Την παρούσα εγκύκλιο μπορείτε να αναζητήσετε στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου www.ypes.gr στη διαδρομή: Εκλογές/ Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές/ Εγκύκλιοι.



Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ



http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου