'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μεσιτικά: Το 10% έβαλε λουκέτο...!!

Αρκετά μεσιτικά γραφεία δεν ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας τους εντός του 2010 ως αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης των εργασιών τους.
 
Ανάλογα με το μέγεθος τους, τα κτηματομεσιτικά γραφεία στην Κύπρο επηρεάστηκαν σημαντικά από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κάποια έκλεισαν, κάποια παρουσίασαν μείωση εργασιών και ούτω καθεξής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου Σολομών Κουρουκλίδη, υπολογίζεται πως ένα ποσοστό της τάξης του 10% των μεσιτικών γραφείων στην Κύπρο, δεν ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας του το 2010.


«Πρόκειται κυρίως για... μικρά γραφεία με λίγο προσωπικό και περιορισμένο κύκλο εργασιών, ωστόσο η συγκεκριμένη κατάσταση είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα και αποτελεί μία ακόμα ένδειξη της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί», εξήγησε ο κ. Κουρουκλίδης.
Έχουμε μεσίτες, πρόσθεσε, που σήμερα ζουν με ανεργιακό επίδομα ενώ ανάλογα και με το μέγεθός τους αντίστοιχα έχουν επηρεαστεί και τα μεγαλύτερα γραφεία του κλάδου.
Κληθείς να εκτιμήσει το ποσοστό των γραφείων που έχουν κλείσει σε σχέση με το σύνολο τους στην Κύπρο ο κ. Κουρουκλίδης είπε πως υπολογίζεται περίπου στο 10% όλων των γραφείων που υπάρχουν στην Κύπρο.

Αναιμική αύξηση

 
Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2010, οι καταθέσεις πωλητήριων εγγράφων παρουσιάζουν άνοδο 12% σε σχέση με πέρσι ενώ ο Ιούλης και ο Αύγουστος παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση.Ο κ. Κουρουκλίδης χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση που παρουσιάζεται στις πωλήσεις και την απέδωσε σε κάποιες ευκαιρίες που υπήρξαν στην αγορά και σε προσφορές που ανακοίνωσαν διάφορες εταιρείες.


«Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι πολύ μειωμένη και δυστυχώς δεν βλέπουμε την Πολιτεία να παίρνει μέτρα για βελτίωση της κατάστασης. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ακούμε για μέτρα και αποφάσεις αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε τίποτα», σημείωσε.


Πρέπει, πρόσθεσε, να στηριχθεί ο ίδιος ο καταναλωτής για να μπορέσει να ανασάνει η αγορά. Όχι μόνο στα ακίνητα, αλλά γενικότερα.


Σκόπελος τα επιτόκια

 
Σημαντικότερο πρόβλημα, κατά τον κ. Κουρουκλίδη, που υπάρχει σήμερα είναι το ύψος των επιτοκίων το οποίο είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη. «Δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να προβούν σε αγορές και επενδύσεις φοβούμενοι το κόστος του χρήματος και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Τράπεζα.


Πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:     http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου