'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νέες μάχες του Χρυσοχοΐδη

Στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομίας στο κτίριο της πλατείας Κάνιγγος, το οποίο μετονομάζεται σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μίλησε ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε τους στόχους του για μείωση του πληθωρισμού, καταπολέμηση της ακρίβειας και καλύτερο έλεγχο στην αγορά, επισημαίνοντας όμως ότι όλα αυτά θα γίνουν με... διάλογο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των πολιτών και ξεκινάμε μάχη για την αισχροκέρδεια, την κερδοσκοπία, τον πληθωρισμό. Μέσα από το διάλογο με την αγορά θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού» είπε ο υπουργός, που θυμήθηκε την παρουσία του στο ίδιο υπουργείο και πριν από δέκα χρόνια.

Αφού μίλησε και ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας, ο λόγος δόθηκε στους εργαζομένους, εκπρόσωπος των οποίων τόνισε ότι αν και συμφωνούν μεν με το σκεπτικό του υπουργού, ωστόσο πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας καθώς, όπως είπαν, «τα θέματα της αγοράς απαιτούν τις δύο γραμματείες Εμπορίου και Καταναλωτή να λειτουργούν μαζί».

Ο υπουργός απέφυγε να πάρει θέση, μάλλον όμως συμφωνεί με την άποψη αυτή, αφού φέρεται δυσαρεστημένος που αφενός το υπουργείο Οικονομίας έχει αποψιλωθεί από την Προστασία του Καταναλωτή που πήρε η Λούκα Κατσέλη φεύγοντας για το Εργασίας, αφετέρου δεν προστέθηκε στην αρμοδιότητές του η Ενέργεια, που παρέμεινε στο Περιβάλλοντος υπό την Τίνα Μπιρμπίλη.

ΠΗΓΗ:    http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου