'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Υποκλοπές στα τηλέφωνα των βουλευτών

Ακόμα και τα υπουργικά “πορτοκαλί” τηλέφωνα βρίσκονται στο έλεος των υποκλοπέων, όπως κατήγγειλε την Τρίτη (01/06) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας, υποστηρίζοντας πως τα ΚΑΦΑΟ είναι “ξέφραγο αμπέλι”. Έντονη αντίδραση από την διοίκηση του ΟΤΕ, που σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το απόρρητο “είναι υψίστης σημασίας” για τον οργανισμό.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, 11 φορές τα υπουργικά τηλέφωνα διαπιστώθηκαν ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πως το σύστημα διασφάλισης του ΟΤΕ για το τηλεφωνικό απόρρητο είναι διάτρητο, αφού υπάρχει ελλιπής επίβλεψη στους ΚΑΦΑΟ.

«Αυτή τη στιγμή είναι σκορποχώρι τα ΚΑΦΑΟ. Ο καθένας που δεν είναι εξουσιοδοτημένος μπορεί να βάλει χέρι. Έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα τον ΟΤΕ για το θέμα αυτό, του έχουμε επιβάλει πρόστιμα και έχουμε ζητήσει να βάλει σύντομα ένα σύστημα τηλεπίβλεψης σε όλα τα ΚΑΦΑΟ. Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί, πάντως ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει το θέμα αυτό μέσα σε ένα χρόνο», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Το θέμα έθεσε στην ανεξάρτητη Αρχή ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με αφορμή καταγγελίες βουλευτή του ΛΑΟΣ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens Κώστα Αϊβαλιώτη ότι έχει την αίσθηση ότι παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Σε ερώτηση βουλευτών αν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης των τηλεφώνων των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων η απάντηση του κ. Λαμπρινόπουλου ήταν αφοπλιστική:

«Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά το διαβαθμισμένο κέντρο με τα τριψήφια νούμερα κατάλαβα τις προάλλες ότι δεν υπάρχει διασφάλιση».

«Πάνω από 11 φορές βρήκαμε, διαπιστώσαμε, ότι τα πορτοκαλί τηλέφωνα παρακολουθούνται»,
ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας, προκαλώντας νέα αντίδραση του προέδρου της ΑΔΑΕ που σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Εμένα με έβγαλε έξω από τα ρούχα μου. Βάσει νόμου πρέπει να είναι αναβαθμισμένο το κέντρο αυτό» ανέφερε, λέγοντας πως «ούτε εμείς το ελέγχουμε, ούτε η ΕΥΠ. Δεν έχει αναλάβει κάποιος πρωτοβουλία να μεριμνήσει για την ασφάλεια αυτού του κέντρου όταν μιλάνε οι υπουργοί. Υποτίθεται ότι ο ΟΤΕ εδώ και πολλά χρόνια έχει ειδικές συνδέσεις διασφάλισης του απορρήτου. Υποτίθεται ότι έχουν αυξημένη προστασία».

ΟΤΕ: “Είναι ελάχιστα τα περιστατικά παρακολούθησης”

Σε ανακοίνωση του ο ΟΤΕ υποστηρίζει πως η διασφάλιση του απορρήτου είναι “υψίστης σημασίας”, λαμβάνοντας διαρκώς μέτρα για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας του δικτύο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ελάχιστα περιστατικά έχουν αναφερθεί, ενώ έχει αρχίσει η με γοργούς ρυθμούς η εγκατάσταση συστήματος εποπτείας των υπαίθιων κατανεμητών.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση του ΟΤΕ οποιαδήποτε καταγγελία ή περιστατικό που να σχετίζεται με το απόρρητο των τριψήφιων τηλεφώνων τα οποία, εξάλλου, διαθέτουν σύστημα κρυπτογράφησης.

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου