'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Εκρηκτικά από το παρελθόν

Μέρος μεγαλύτερης παρτίδας εκτιμά η ΕΛ ΑΣ πως είναι τα πυρομαχικά τα οποία ανακαλύφθηκαν τυχαία σε κτίριο στο Παλαιό Ψυχικό. Στο κτίριο παλιότερα στεγαζόταν η πρεσβεία του Ιράκ

Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών βρέθηκαν τυχαία στο υπόγειο κτιρίου στο Π. Ψυχικό, όπου μέχρι πριν τέσσερα χρόνια στεγαζόταν η πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός υπάλληλος τεχνικής εταιρείας, ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες ανακαίνισης στο κτίριο βρήκε μία χειροβομβίδα, 454 γραμμάρια ΤΝΤ, 15 μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας καθώς και τέσσερα γυάλινα φιαλίδια εκ των οποίων τα τρία περιέχουν αγνώστου είδους υγρό.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση και στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Τα πυρομαχικά εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος μεγαλύτερης παρτίδας που είχε κατασχεθεί τον Μάρτιο του 2003 στην πρεσβεία του Ιράκ στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Δίχτυ».

Τότε, έπειτα από πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική για την κατάσχεση του οπλισμού που είχε διοχετευτεί στο εξωτερικό από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν.

Ανακοίνωση της πρεσβείας

Από το γραφείο του πρέσβη της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι "το σημερινό διπλωματικό και εγχώριο προσωπικό της πρεσβείας δεν έχει καμία σχέση ούτε γνώση για την ανακάλυψη παλιών εκρηκτικών τα οποία ήταν θαμμένα και βρέθηκαν από τα συνεργεία στον κήπο του κτιρίου" της πρεσβείας του Ιράκ.

"Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ ανακαινίζει πλήρως το κτίριό της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το κτίριο αυτό δεν χρησιμοποιούνταν τα τρία τελευταία χρόνια.

Τα εκρηκτικά που βρέθηκαν είναι παλιές εκρηκτικές ύλες τις οποίες ανακάλυψαν τα συνεργεία που εργάζονται στο κτίριο.

Ο νέος πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ Μπουρχάν Τζαφ ενημερώθηκε για την ανακάλυψη και αμέσως έδωσε εντολή να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές. Ο πρέσβης ενδιαφέρθηκε κυρίως για την ασφάλεια των εργαζομένων στα συνεργεία ανακαίνισης του κτιρίου.

Το σημερινό διπλωματικό και εγχώριο προσωπικό της πρεσβείας δεν έχει καμία σχέση ή ιδέα για την ανακάλυψη των παλιών εκρηκτικών που ήταν θαμμένα και βρέθηκαν από τους εργάτες του συνεργείου στην πίσω πλευρά του κήπου του κτιρίου."

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου