'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

«Καλύτερα σε ιδιώτες η Δωδώνη» !!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΕ «ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ»ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ως «διαδικασία εξυγίανσης» παρουσιάζει την ιδιωτικοποίηση της «Δωδώνης» η Αγροτική Τράπεζα. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής της, Γιάννης Βαλάκας, τονίζοντας επακριβώς τα εξής:

«Σήμερα, η συμμετοχή της τράπεζας περιορίζεται σε τέσσερις με πέντε επιχειρήσεις, εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως είναι η ‘Δωδώνη’, η ΣΕΚΑΠ, η ΕΛΒΙΖ και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η διαδικασία εξυγίανσης κρίνεται απαραίτητη, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όσο και επειδή θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΔΝΤ». Μάλιστα, ο κ. Βαλάκας, τη στιγμή που η είδηση της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας έχει προκαλέσει αναταραχή στην ηπειρωτική κοινωνία, αναφέρει ότι «η ΑΤΕbank δεν έχει το Know How για τη λειτουργία των εταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες να περάσουν σε χέρια ιδιωτών». Ένα λογικό ερώτημα βέβαια είναι, αφού η ΑΤΕ δεν έχει το «knowhow» γιατί μεθοδεύτηκε η αγορά των μετοχών της κερδοφόρας «Δωδώνης» τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις του κ. Βαλάκα στο ΑΠΕ δεν σταματούν εκεί. Παρότι ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Πανταλάκης έχει αρνηθεί τα περί «τελεσιγράφου» για τον προσεχή Σεπτέμβριο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ αναφέρει ότι «από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να ‘τρέχουν’ οι διαγωνισμοί για το μηδενισμό της μετοχικής συμμετοχής του ομίλου σε εταιρίες».

Οι δηλώσεις του κ. Βαλάκα γίνονται ενώ υποτίθεται ότι ο συνεταιριστικός κόσμος, παρακινούμενος και από τη διοίκηση της τράπεζας, ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς του πακέτου μετοχών που έχει η ΑΤΕ. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων ζητάει από το διοικητή της Αγροτικής να εκφράσει την επίσημη θέση του αύριο Πέμπτη, οπότε και θα συναντηθούν μαζί του οι πρόεδροι των ενώσεων Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Η ένωση αναφέρει επίσης ότι θα έπρεπε να έχει πληροφορηθεί τα περί πώλησης της «Δωδώνης» πρώτα η ίδια.

Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας στο μεταξύ, συνεχίζουν να εκφράζουν φορείς και παράγοντες, όπως ο νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο πολιτευτής της ΝΔ στα Γιάννενα Αντώνης Φούσας. Ο τελευταίος αφήνει αιχμές για τις απόπειρες ιδιωτικοποίησης επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Καραμανλή, αλλά και Σημίτη. Ανακοίνωση για τη διαφύλαξη της «ηπειρωτικότητας ως στοιχείο ανάπτυξης της περιφέρειάς μας» εξέδωσε και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος τονίζει ότι η ιστορία της «Δωδώνης» επιβάλλει πρωτοβουλίες για να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.

ΠΗΓΗ: http://www.agon.gr

1 σχόλιο:

  1. Και τι θέση έχουν οι πολιτευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις άλλες συνεταιριστικές που έγιναν ιδιωτικές; Να ξαναγίνουν συνεταιριστικές;Υποκριτές ξεπουλημένοι στο κεφάλαιο είναι κι αυτοί και οι παρατρεχάμενοι τους. Όλα λαική ιδιοκτησία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή