'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αλλαγές κάτω από ισχυρή εσωκομματική πίεση στο Ασφαλιστικό

Θέματα αντισυνταγματικότητας έθεσε η Νέα Δημοκρατία - Για προσπάθεια κατευνασμού αντιδράσεων μιλούν έγκυροι κύκλοι - Τέσσερις προσθήκες της τελευταίας στιγμής

έσσερις προσθήκες και νομοθετικές επαναδιατυπώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια συζήτηση υψηλών τόνων που κανείς δε γνωρίζει πού θα καταλήξει.Οι αλλαγές ερμηνεύονται ως μια τελευταία προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας να κατευνάσει τις αντιδράσεις τουλάχιστον των πράσινων βουλευτών και έτσι να εξασφαλισθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου την Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το δημόσιο εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους, μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότησης στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν και μετά από οικονομική μελέτη.

Εν τω μεταξύ, λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, το οποίο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αφορά το σύνολο των διατάξεων αλλά και επιμέρους άρθρα.Ζήτημα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Έκανε μάλιστα λόγο για ασφαλιστική «σφαγή».

Το ΚΚΕ δέχεται ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, τη στιγμή που δεν δέχεται το Σύνταγμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. Κατηγόρησε δε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα, όπως είπε, «λάστιχο».Το αίτημα της αντισυνταγματικότητας θα υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.


ΠΗΓΗ: http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου