'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

35χρονος “ξάφριζε” ασθενείς νοσοκομείων

Δικογραφία σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος 35χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές εις βάρος ασθενών και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, από τον Ιούνιο του 2009 έως το Μάρτιο του 2010.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 35χρονος εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης, διέπραξε πέντε κλοπές και μια απόπειρα κλοπής χρημάτων και άλλων αντικειμένων από ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει σε ασθενείς, συνοδούς, γιατρούς και νοσηλευτές τις παρακάτω συμβουλές:

Όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών, να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά, και να τοποθετούν τα χαρτονομίσματα στις εσωτερικές τσέπες.

Αν οι ασθενείς συνοδεύονται, να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στον συνοδό τους και να μην εγκαταλείπουν τις τσάντες, ή διάφορα αντικείμενα αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας. Επίσης, να μη διστάσουν να καλέσουν σε βοήθεια σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει τσάντα.

Όταν παραμείνουν για νοσηλεία, οτιδήποτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) να το δίνουν στον συνοδό, ή να το δίδουν για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου και να τοποθετούν τα λίγα χαρτονομίσματα, το κινητό τηλέφωνο και όλα τα προσωπικά αντικείμενα στους φοριαμούς του θαλάμου και να τους κλειδώνουν.

Οι ασθενείς στους θαλάμους να συνεννοούνται και να επιτηρούν τα προσωπικά τους είδη, σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να φύγει για λίγο από τον θάλαμο, ενώ όταν διαπιστώνουν ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα, που δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, να ενημερώνουν αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου.

Τέλος, τα θύματα κλοπής καλούνται, να ειδοποιούν έγκαιρα τη διεύθυνση του νοσοκομείου και μην αγγίζουν τους χώρους, όπου κινήθηκαν οι δράστες έως ότου έρθουν οι αστυνομικοί

ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου