'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τσιγάρα χύμα για 20 λεπτά!!!!

Επιστροφή στα παλιά που οι γηραιότεροι θυμούνται από τη δεκαετία του '50,.στην Κρήτη και τη Μεσσηνία. Τα περίπτερα πωλούν πλέον τσιγάρα χύμα προς 0,20 ευρώ το ένα, αυξάνοντας τη ζήτηση, καθώς η τιμή ολόκληρου του πακέτου κρίθηκε ακριβή και οι πωλήσεις έπεφταν.

Συνήθειες του '50ι αναβιώνουν στη Μεσσηνία και του Ηράκλειο Κρήτης, καθώς τα περίπτερα πωλούν πλέον χύμα τσιγάρα και όχι ολόκληρο πακέτο, στα πλαίσια των οικονομικών δυσχερειών που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μάλιστα, το ένα τσιγάρο στις περισσότερες περιπτώσεις κοστίζει μόλις 0,20 λεπτά, κάτι που θα μειώσει δραστικά και τα φαινόμενα της γνωστής "τράκας".

Οι περιπτερούχοι του νομού Μεσσηνίας αποφάσισαν να περάσουν σε αυτή τη τακτική τον τελευταίο ένα μήνα, θεωρώντας ότι η μείωση του ποσοστού κέρδους τους, από 8% σε 3,5% ανά πακέτο, αποδεικνύεται μοιραία για τον κλάδο τους. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

"Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία έχει αγγίξει υψηλούς δείκτες, προτού προχωρήσουμε στη χύμα πώληση τσιγάρων, έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο", δηλώνει η πρόεδρος των Περιπτερούχων Μεσσηνίας Ειρήνη Γρηγοροπούλου, ενώ ο Χρήστος Καράγιωργας , ιδιοκτήτης περιπτέρου στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμπληρώνει ότι "η χύμα πώληση είναι ενδεικτική της οικονομικής κρίσης και το φαινόμενο μου θυμίζει παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε να του αγοράσω δύο τσιγάρα από το καπνοπωλείο".

Αφετηρία για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στάθηκαν για τους περιπτερούχους της Μεσσηνίας τα προβλήματα που εμφανίζονταν στις σχέσεις τους με τις αντιπροσωπείες των καπνοβιομηχανιών. "Οι εταιρείες μάς αναγκάζουν να πάρουμε έναν μίνιμουμ αριθμό πακέτων από κάθε καινούργια μάρκα που βγαίνει στην αγορά. Τις περισσότερες φορές αυτά τα πακέτα μένουν απούλητα, και όταν πάμε να τα επιστρέψουμε,οι αντιπροσωπείες δεν τα δέχονται πίσω, αφού επικαλούνται ότι έχει περάσει η ημερομηνία επιστροφής", ενημερώνουν οι περιπτερούχοι.

"Για εμάς η χύμα πώληση είναι ένα μέσον επιβίωσης. Τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, πολλά περίπτερα σε απομονωμένες περιοχές έχουν ήδη βάλει λουκέτο. Η μείωση του ποσοστού κέρδους είναι καταστροφική, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα υπάρξει και άλλη από τον Σεπτέμβριο. Το τσιγάρο αποτελεί το 60% του τζίρου για τα περίπτερα. Αν το κράτος θέλει να ασχοληθεί με την αγορά του καπνού σοβαρά, ας σταματήσει το λαθρεμπόριο που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα", επισημαίνει άλλος περιπτερούχος.

O Νομός Ηρακλείου ακολούθησε το παράδειγμα της Μεσσηνίας. Εδώ και 15 ημέρες όσοι επισκέπτονται τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μπορούν να προμηθεύονται χύμα τσιγάρα από ελληνικές μάρκες. "Όταν πληροφορηθήκαμε το παράδειγμα της Μεσσηνίας, αποφασίσαμε να το ακολουθήσουμε. Ετσι πουλάμε χύμα ελληνικά τσιγάρα, όπως τα Καρέλια ή τα GR, προς 20 λεπτά το ένα» λέει η Ελένη Χαιρέτη, πρόεδρος των Περιπτερούχων και Καπνοπωλών του Νομού Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου