'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα : Γιατί κοιμόμαστε ( άνδρες ) μετά το sex ;

Για πολλές γυναίκες η σχέση μεταξύ σεξ και ροχαλητού είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα σε αυτή τη ζωή: δεν έχει σημασία πότε θα γίνει η πράξη, οι άνδρες πάντα φαίνεται να κοιμούνται αμέσως μετά.

Τι είναι όμως αυτό που τους στέλνει στην αγκαλιά του Μορφέα;
Πρώτον, οι προφανείς λόγοι της νύστας μετά το σεξ: η πράξη λαμβάνει συχνά χώρα τη νύχτα, σε ένα κρεβάτι, και οδηγεί, τελικά, σε σωματική εξάντληση (συχνά περισσότερο για τον άνδρα από τη γυναίκα, αν και αυτό ‘’παίζει’’ βέβαια). Έτσι όταν το σεξ τελειώσει, είναι φυσικό για έναν άντρα να αισθάνεται υπνηλία.
Δεύτερον, η έρευνα έχει δείξει ότι για να μπορεί ένα άτομο να φτάσει στον οργασμό, πρωταρχική απαίτηση είναι να απαλλαγεί από "όλες τις φοβίες και τα άγχη." Με αυτόν τον τρόπο τείνει να χαλαρώνει και θα μπορούσε να εξηγηθεί η τάση να νυστάζει.
Τρίτον, η οξυτοκίνη και η βαζοπρεσσίνη, δύο χημικές ουσίες που... εκλύονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, συνδέονται επίσης με τον ύπνο.
Τέταρτον, εξελικτικά μιλώντας, πρωταρχικός στόχος ενός άνδρα είναι να παράγει όσο πιο πολλούς απόγονους είναι δυνατόν και ο ύπνος δε βοηθάει και πολύ στην αναζήτηση αυτού του στόχου.
Αλλά ίσως επειδή δεν μπορεί αμέσως να τρέξει σε μια άλλη γυναίκα ούτως ή άλλως, η ανανέωσή του μέσω της ενεργοποίησης του ύπνου μπορεί να αποδειχτεί η καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου του.

okokoras

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://alepounews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου