'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα ετοιμάζει διαστημόπλοιο!

Διαστημόπλοιο…. made in Greece ετοιμάζει κοινοπραξία δύο ελληνικών εταιρειών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας σύμφωνα με την Espresso. Μόνο που αυτό το διαστημόπλοιο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα: δε διαθέτει ούτε λαμαρίνες, ούτε καλώδια αλλά ούτε και κινητήρες.

Αν αναρωτιέστε πως είναι αυτό δυνατόν, η απάντηση είναι πως στην ουσία πρόκειται για ένα εικονικό διαστημόπλοιο, δηλαδή, εξομοιωτή διαστημικών πτήσεων που θα χρησιμοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για τον σχεδιασμό πραγματικών αποστολών στο διάστημα.

Καθώς το κόστος της πειραματικής κατασκευής δορυφόρων και διαστημοπλοίων είναι απαγορευτικό, η διαστημική βιομηχανία συνηθίζει να χρησιμοποιεί πολύπλοκα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία προσομοιώνουν τις συνθήκες του διαστήματος και εκπαιδεύουν το προσωπικό.

Σε διαγωνισμό που προκήρυξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) το 2009, κοινοπραξία δύο ελληνικών εταιρειών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθηνών αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας να φτιάξουν ένα εικονικό διαστημόπλοιο, το «Performance Simulator».

Για το συγκεκριμένο project εργάζονται 16 άτομα, τρεις εκ των οποίων είναι προπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ, και σύμφωνα με τον κ. Ηλία Ζώη (καθηγητή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ) το εγχείρημα αυτό αποτελεί μια θετική και αισιόδοξη ένδειξη για τις δυνατότητες του ΤΕΙ αλλά και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας γενικότερα.

ΠΗΓΗ: star.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

1 σχόλιο: