'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Δολοφονία Γκιόλια: "Το καλύτερο μνημόσυνο η συγχώρεσή τους..."

Να συγχωρεθούν οι άγνωστοι που τα ξημερώματα της Δευτέρας δολοφόνησαν τον δικό τους άνθρωπο εύχεται η οικογένεια του 37χρονου δημοσιογράφου, με επιστολή της που αναρτήθηκε στις 6.00 χθες το απόγευμα στο blog Troktiko.


Αναλυτικά, η δήλωση της οικογένειας με τίτλο «Γράμμα προς τον δικό μας Σωκράτη» ανέφερε: «Σωκράτη μας, πριν από οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου. Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθιά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά. Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από τον Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες».

Εν τω μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται ξανά, από τις 3.57 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το blog Troktiko που είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του λίγες μόλις ώρες πριν από την κηδεία του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Το... φάντασμα της Δαιδάλου!

Πολυκατοικία-«φάντασμα» είναι πια το οίκημα της οδού Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη, εκεί όπου ζούσε ο άτυχος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας με την οικογένειά του. Παράθυρα σφαλισμένα, πόρτες ερμητικά κλειστές, ενώ στην πιλοτή δεν υπάρχει κανένα αυτοκίνητο. Στον αέρα πλανάται ακόμη η αίσθηση του θανάτου...

Η εικόνα του Σωκράτη να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος έχει χαραχτεί στο μυαλό των ενοίκων που ξύπνησαν έντρομοι μέσα στη νύχτα από τους πυροβολισμούς και τα ουρλιαχτά της συζύγου του θύματος, Αδαμαντίας Γκιόλια.

Σκέφτονται πως εκείνη την ώρα θα μπορούσαν να επιστρέφουν από διασκέδαση. Θα μπορούσαν να είναι και αυτοί θύματα της ανείπωτης τραγωδίας που εκτυλίχτηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας τους τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Δηλώνουν πως φοβούνται και αρνούνται να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους, αν δεν φτιαχτεί τουλάχιστον η γυάλινη πόρτα της εισόδου όπου έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Το αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά από την πολυκατοικία. Η αστυνομία έχει βγάλει τις κορδέλες που απαγόρευαν την είσοδο στην περιοχή. Οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι ποτέ ίδιες.

Ακόμη υπάρχει το σημάδι από τη σφαίρα που τρύπησε και έριξε την τζαμαρία, ενώ η κλειδαριά έχει στραβώσει από τις ριπές. Οι σφαίρες που γάζωσαν το κορμί του Σωκράτη Γκιόλια έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον τοίχο, μαρτυρώντας πως εκεί σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, πατέρας, σύζυγος και μαχόμενος δημοσιογράφος...

Από τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς τη σύζυγο του νεκρού, Αδαμαντία Γκιόλια που έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο φαίνεται πως από το σπίτι της οδού Δαιδάλου δεν πέρασε κανείς από τους συγγενείς τις τελευταίες ώρες μετά από την κηδεία. Το σοκ είναι μεγάλο για την οικογένεια και η απώλεια του λατρεμένου τους Σωκράτη ραγίζει καρδιές.

Εκεί όπου έπεσε νεκρός ο 37χρονος άντρας κάποιος φίλος του έχει αφήσει δύο τριαντάφυλλα και ένα σημείωμα: «Καλό ταξίδι, Σωκράτη Γκιόλια, και αυτοί που σε σκότωσαν να πεθάνουν με τον ίδιο τρόπο. Σ’ αγαπάμε, Σωκράτη».

Η Αδαμαντία αντίκρισε έναν από τους δολοφόνους

Η πρώτη που αντίκρισε έναν από τους δολοφόνους του άντρα της, αφού ήταν εκείνη που άνοιξε την κάμερα της θυροτηλεόρασης και τον είδε να ισχυρίζεται πως κλέβουν το αυτοκίνητο του Σωκράτη, ήταν η Αδαμαντία Γκιόλια. Αυτό προκύπτει από τις άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι οποίες αναφέρουν πως στις 05.26 το πρωί της περασμένης Δευτέρας η σύζυγος -και όχι ο ίδιος ο δημοσιογράφος- ήταν ο άνθρωπος που απάντησε στα επίμονα χτυπήματα του κουδουνιού.

Η έγκυος γυναίκα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου τον ξύπνησε και έτσι ο Σωκράτης πήγε στη θυροτηλεόραση και πείστηκε να κατέβει στην πυλωτή για να μην του κλέψουν το μικρό αυτοκίνητο πόλης με το οποίο μετακινούταν. Οι ίδιες πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της σοκαρισμένης συζύγου του Γκιόλια στους αστυνομικούς που έφθασαν εκείνο το πρωί στην πολυκατοικία της οδού Δαιδάλου, στην Ηλιούπολη.

Κατά συνέπεια, η κατάθεσή της θεωρείται σημαντική από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς είναι δυνατόν να αποκτήσουν έτσι κατεύθυνση οι έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ανατροπή

Από την αρχή ξεκινούν στην Αντιτρομοκρατική τις έρευνες για τη «Σέχτα Επαναστατών», καθώς πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων όσα γνώριζαν έως και τη στιγμή που τα δύο 9άρια πιστόλια της οργάνωσης χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Μέχρι και την περασμένη Δευτέρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πίστευαν πως, λόγω των ερευνών που είχαν κάνει, αλλά και των εσωτερικών διαφορών στους κόλπους του λεγόμενου ελληνικού «αντάρτικου πόλης», η «Σέχτα» είχε αναστείλει σιωπηρά την εγκληματική της δραστηριότητα. Δυστυχώς, αυτές οι εκτιμήσεις διαψεύστηκαν -όπως φαίνεται- με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν μέχρι εκείνη την ημέρα αστυνομικούς τις Αντιτρομοκρατικής να έχουν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένα άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στη «Σέχτα». Ομως, η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ανέτρεψε τα πάντα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να ξεκινήσουν από το μηδέν. Πλέον, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με ομάδα περίπου δέκα ατόμων, μάλλον νεαρής ηλικίας.

Επίσης, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο φέρεται πεπεισμένο πια πως «μέντορας» αυτών των οπλοφόρων είναι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας και μάλλον είναι ο άνθρωπος που έγραψε την τελευταία προκήρυξη της «Σέχτας», για τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα το 2009, στα Πατήσια.

ΠΗΓΗ: Espressonews.gr

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ: http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου