'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

13ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ...

«Καπέλο» 13 δισ. ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο μέσα στα επόμενα χρόνια εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού εντός του 2010, όπως προκύπτει από έρευνα του Bloomberg και της Credit Agricole.
Πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσό που αντιστοιχεί στο 5,5% του ΑΕΠ.Η επιβάρυνση θα προκύψει εξαιτίας του γεγονότος ότι φέτος τα spreads έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το επιπλέον κόστος επιμερίζεται σε όλα τα επόμενα έτη που αντιστοιχούν στον χρόνο ζωής των ομολόγων (έως και 12 έτη μέχρι στιγμής).

Πιο αναλυτικά, από την έρευνα προκύπτει πως οι τόκοι για τα τρία ομόλογα που έχουν εκδοθεί έως σήμερα φτάνουν στα 7,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αναλυτών, το ποσό αυτό θα είχε διαμορφωθεί στα 3,8 δισ. ευρώ σε περίπτωση που τα spreads είχαν παραμείνει στα προ κρίσης επίπεδα.
Oπότε προκύπτει επιπλέον κόστος περίπου 4 δισ. ευρώ μόνον από τις τρεις αυτές εκδόσεις. Την ίδια ώρα οι αναλυτές εκτιμούν πως οι εκδόσεις ομολόγων που επίκεινται από σήμερα έως το τέλος του έτους πρόκειται να προσθέσουν στην Ελλάδα άλλα 18,9 δισ. ευρώ σε τόκους, ποσό διπλάσιο από αυτό που θα είχε επιβαρυνθεί η χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, πρόσθετο κόστος για όσο διάστημα διαρκούν οι τίτλοι, της τάξης των 9 δισ. ευρώ.
Τα ιλιγγιώδη αυτά ποσά κάνουν επιτακτική την ανάγκη για αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού, καθώς η συσσώρευση πληρωμών για τόκους και χρεολύσια υπονομεύει τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Μόνο τη διετία 2011-2012 η Ελλάδα καλείται να δανειστεί τουλάχιστον 130 δισ. ευρώ από τις αγορές. «Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεπεράσει το στάδιο της αναχρηματοδότησης και να ξεκινήσει να αναπτύσσεται αξιοπρεπώς για να μη μετατραπεί σε χιονοστιβάδα το χρέος αυτό», σχολιάζει στο Bloomberg ο κ. P.Chatwell, αναλυτής της Credit Agricole.
Εκτιμά δε πως η αγορά απογοητεύτηκε από την τελευταία έκδοση των 7ετών ομολόγων, η οποία, όπως επισημαίνει, δεν βρήκε τεράστια ανταπόκριση και αναμένει τα spreads να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα στο επόμενο διάστημα.
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...'ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΕ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου