'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά το 1993

Διήμερη επίσκεψη Παπανδρέου

Με την συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, την επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την ξενάγηση στον ναό της Αναστάσεως, καθώς και με μια ακόμα συνάντηση με αντιπροσωπεία ελληνικής καταγωγής πολιτών του Ισραήλ, επιζήσαντες του ολοκαυτώματος, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ μετά την αναγνώρισή του από τη χώρα μας το 1993.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Πέρες ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία ειρήνευσης και κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά στηρίζει το διάλογο για την εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για την ανάληψη πρωτοβουλίας Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους ο Σιμόν Πέρες φέρεται να εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πιθανότητα κάποιων θετικών αποτελεσμάτων από την προσπάθεια για έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Παλαιστινιακής Αρχής και Ισραήλ. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η επιμονή για συγκεκριμένες δεσμεύσεις εκ των προτέρων δεν λειτουργεί θετικά στην παρούσα φάση.

Αναφορικά με τα διμερή θέματα, ο ισραηλινός πρόεδρος επεσήμανε ότι «ο τουρισμός και η κατακόρυφη αύξηση της επιλογής της Ελλάδας ως προορισμό διακοπών για τους ισραηλινούς τουρίστες είναι ένα σημάδι για το πόσο κοντά βρίσκονται οι χώρες μας και πόσο πιο κοντά μπορούν να φτάσουν».

Κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων ο Έλληνας πρωθυπουργός παρασημοφορήθηκε με το διάσημο Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου και το περιδέραιο του Παναγίου Τάφου - τιμή που συνήθως αποδίδεται σε αρχηγούς κρατών και όπως επισήμανε ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, η εν λόγω τιμή είναι χαρακτηριστική της εκτίμησης που τρέφουν τα μέλη της Αγιοταφικής αδελφότητας στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Κατόπιν ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ, το Ναό της Αναστάσεως.

Το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας για την Πέμπτη περιλαμβάνει επίσημη επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, αμέσως μετά συνάντηση και επίσημο γεύμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Λίμπερμαν και την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αργά το μεσημέρι η αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσει για τη Ραμάλα όπου θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Παλαιστινίων.


ΠΗΓΗ: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου