'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Αλλάζεις όνομα και γλιτώνεις το πρόστιμο!!!

Για πολλοστή φορά η επιτροπή πολιτών και κατοίκων της περιοχής Σιαράβα απευθύνει έκκληση στο δήμο προκειμένου να ζουν και εκείνοι όπως στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.

Ποια είναι η προϋπόθεση που εκλείπει από τη γειτονιά τους; Η ησυχία για τον βραδινό ύπνο. Οι κάτοικοι δεν αναφέρονται αυτή τη φορά σε όλα τα καταστήματα, αλλά μόνο στην επιχείρηση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη.«Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αδιαφόρησε για την αναστάτωση της ζωής μας και για το βασανιστήριο της αϋπνίας στο οποίο μας έχουν υποβάλει εδώ και 6 μήνες ορισμένα καταστήματα της οδού Γαριβάλδη με πρώτο το κατάστημα “Ρεμέντζο”» αναφέρουν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους.Σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτών το κατάστημα του κ. Χριστοβασίλη, προέδρου του ΠΑΣ, εδώ και έξι μήνες έχει ξεσηκώσει με τη μουσική του και τα μηχανήματα κλιματισμού και εξαερισμού τη γειτονιά της Γαριβάλδη. Πράγματι η αστυνομία έχει διαπιστώσει δεκάδες παραβάσεις αφού το κατάστημα δέχθηκε 22 μηνύσεις σε 20 μέρες τον Αύγουστο! Σύμφωνα με τους κατοίκους αντί να εφαρμοστεί ο νόμος, η επιχείρηση «επιβραβεύεται κιόλας απ’ τη Δημοτική Αρχή».

Η ιστορία του «σφραγίσματος»

Η υπηρεσία καταστημάτων του δήμου πληροφόρησε τους κατοίκους ότι το Ρεμέντζο θα έκλεινε για δέκα μέρες στις 18 Αυγούστου. Η επιχείρηση δεν σφραγίστηκε, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δημαρχιακή επιτροπή αφού το κατάστημα ήταν ήδη υπότροπο και έπρεπε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. Η απόφαση της επιτροπής προέβλεπε σφράγιση για δύο μήνες. Όπως όμως αναφέρουν οι κάτοικοι «η απόφαση αυτή της Δημαρχιακής Επιτροπής δεν έφτασε ποτέ στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου που είναι το Γραφείο Αδειοδοτήσεων Καταστημάτων». Ο «Η.Α.» είχε επικοινωνήσει για την υπόθεση με το δήμο Ιωαννιτών. Μας πληροφόρησαν ότι η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής δεν είχε καθαρογραφεί.

Άλλαξε όνομα!

Οι κάτοικοι όμως έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν τη συνέχεια της ιστορίας. Το γραφείο καταστημάτων του δήμου τους πληροφόρησε ότι «δεν ισχύει η απόφαση της δίμηνης τιμωρίας του Ρεμέντζο, γιατί άλλαξε επωνυμία η εταιρία και πήρε νέα άδεια λειτουργίας, ενώ παραμένει η οικογένεια Χρηστοβασίλη κύριος μέτοχος».Η επιτροπή πολιτών έμεινε φυσικά με την απορία. «Αν αλλάξει όνομα ο τυχών πολίτης, απαλλάσσεται πιθανών ποινών που θα επισύρει παράνομες πράξεις του πριν την αλλαγή του ονόματος;Επιτρέπεται μια τέτοια διαδικασία “απαλλαγής” από ποινές με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους μιας ευνομούμενης Πολιτείας».Οι πολίτες διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τη μεθόδευση των «υπευθύνων και των υπηρεσιακών παραγόντων».Έχουν τέλος ένα ακόμη ερώτημα, ίσως το πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα: ποιος θα τους απαντήσει σε όσα καταγγέλλουν. Πολύ φοβόμαστε κανένας.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου