'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παροχές ελεημοσύνης σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους...

Με δυο αιφνιδιαστικές κινήσεις ο πρωθυπουργός μπαίνει στην "πρώτη γραμμή" της εκλογικής αναμέτρησης του Νοέμβρη. 

 Από το Περιστέρι, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε έκτακτο βοήθημα σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους, ενώ τη Δευτέρα θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

"Κόκκινη γραμμή" επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας, με τον Γ. Πεταλωτή να λέει ότι "δίνουμε λογαριασμό στον ελληνικό λαό"

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση σε εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα. Δικαιούχοι θα είναι 500.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, το βοήθημα θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα είναι από 100 έως 300 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα. Το συνολικό κονδύλιο ανέρχεται σε 100 εκ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν "ελάχιστο φόρο τιμής" στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος, τόνισε ότι αυτή η ενίσχυση είναι "αυτό που μπορούμε σήμερα", ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα εξαγγελθεί και η απόφαση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

"Αυτά τα μέτρα μας τα επιβάλλει μόνο η συνείδησή μας", είπε χαρακτηριστικά, συνδέοντας τις αποφάσεις αυτές με τα "πρώτα θετικά βήματα που έχουν γίνει" και καλώντας σε "ακόμα μεγαλύτερα". Δεσμεύτηκε, δε, ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων και καμία επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών. 

"Η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές", υπογράμμισε.

«Ο κ. πρωθυπουργός, αφού πρώτα "έκλεψε το ψωμί από το τραπέζι" των χαμηλοσυνταξιούχων, αφαιρώντας τους τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τη δεύτερη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης, τώρα τους επιστρέφει "μια μπουκιά" και τους ζητά να του πουν και ευχαριστώ και να του δώσουν και την ψήφο τους», σχολίασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Στρατούλης.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16814

1 σχόλιο: