'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ψηφοφόροι με άγριες διαθέσεις!!!

Δημοσκόπηση της GPO προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς παρατηρείται ταχύτατη φθορά της εικόνας του πρωθυπουργού. Μεγάλο φαβορί στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Δημαράς. Φόβοι για καθολική αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος.

Την οργή των ψηφοφόρων καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Το 66,8% έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης με τις θετικές απόψεις να φτάνουν στο 32%. Οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος έχουν 56,4% θετική γνώμη για το έργο και 41,8% αρνητική.
Τα αντίστοιχα ποσοστά πριν μερικούς μήνες εμφανέστατα διαφορετικά, δηλαδή περισσότερες οι θετικές γνώμες τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων όσο και σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την εικόνα του πρωθυπουργού, αυτή παρουσιάζει σοβαρή φθορά.
Οι θετικές γνώμες περιορίζονται στο 39,8% με τις αρνητικές να είναι στο 58,9% όταν στην προηγούμενη μέτρηση τα ποσοστά ήταν 49,6% θετικές και 48,4% αρνητικές.
Δηλαδή όχι μόνο ο Γ. Παπανδρέου έχει υποστεί φθορά της τάξης των περίπου 10 μονάδων αλλά πολύ παραπάνω οι αρνητικές γνώμες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 50%.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν θετική άποψη για τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 68% και αρνητική σε ποσοστό 31%.
Η ερώτηση κλειδί όμως στην έρευνα της GPO ήταν εάν θεωρούν οι ψηφοφόροι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο στην οικονομία ή απλώς εφαρμόζει τις εντολές του μνημονίου.
Η απάντηση είναι αποστομωτική. Μόλις ένα 16,7% θεωρεί πως η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο με το 77,5% να λέει επί της ουσίας πως η κυβέρνηση είναι απλός διεκπεραιωτής εντολών.
Πάντως ούτε στην Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, με την εικόνα του προέδρου Α. Σαμαρά καθώς και του κόμματος αφού το ποσοστό που βλέπει θετικά το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μόλις 28,8% και αρνητικά το 69,4%.
Για τον Α. Σαμαρά θετική άποψη έχει το 37,1% και αρνητική το 60,8%.
Ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ δεν έχουν χειροτερέψει είναι περίπου στα ίδια, έχει όμως χειροτερέψει αρκετά η εικόνα του Σαμαρά η οποία έφτασε στο 60,8% από το πάνω από το 50+% στο οποίο βρισκόταν.
Η μάχη σε Περιφέρειες και Δήμους
Με 19,5% προηγείται ο Γιάννης Δημαράς για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, ενώ ακολουθούν ο Γ. Σγουρός με 17,1%, ο Β. Κικίλιας με 16,2%, ο Θ. Παφίλης με 9,1%, οι Μητρόπουλος και Γεωργιάδης με 8%, ο Γ. Ψαριανός με 2,9% και ο Α. Αλαβάνος με 2,8%.
Οι τρεις πρώτοι είναι σχετικά κοντά ο ένας στον άλλον για αυτό υπάρχουν και δύο διαφορετικά σενάρια στη δημοσκόπηση.
Το πρώτο είναι τα ποσοστά τωνΔημαρά και Σγουρού σε πιθανή αναμέτρηση μεταξύ τους για το δεύτερο γύρο με τον πρώτο να προτιμάται από το 51,9% των ερωτηθέντων και το Σγουρό να ακολουθεί με 27,6%.
Στο δεύτερο σενάριο όπου ο Γ. Δημαράς αντιμετωπίζει το Β. Κικίλια η επικράτησή του είναι ακόμα πιο άνετη με το Β. Κικίλια να περιορίζεται στο 24,6%.
Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 28 για τον κ. Δημαρά και 22 για τον κ. Σγουρό.
Σε ότι αφορά το δήμο Αθηναίων, στον α' γύρο τα δημοσκοπικά ποσοστά του Ν. Κακλαμάνη ανέρχονται σε 37,1%, ακολουθεί ο Γ. Καμίνης με 27,2% και στη συνέχεια ο Ν. Σοφιανός με 10,8% και η κ. Πορτάλιου με 6,3%.
Στον δεύτερο γύρο ο κ. Κακλαμάνης προτιμάται από το 42% των ερωτηθέντων με τον Γ. Καμίνη να συγκεντρώνει δημοσκοπικό ποσοστό της τάξεως του 35,1%.
Στον Πειραιά, η επικράτηση του Γ. Μίχα δείχνει άνετη παίρνοντας 34,1% και δεύτερο τον Π. Μαντούβαλο με 19%, ενώ ακολουθούν ο Β. Μιχαλολιάκος με 16,2% και η κ. Παντελάκη με 11%.
Στο β' γύρο ο Γ. Μίχας συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις με 46%, με το Β. Μιχαλολιάκο να συγκεντρώνει το 28,2% των ερωτηθέντων και τον Π. Μαντούβαλο το 35%.
Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 42 για τον κ. Μίχα και 35 για τον κ. Μαντούβαλο.
Τέλος στη Θεσσαλονίκη αν και "μυρίζει" ντέρμπι, ο Κ. Γκιουλέκας προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων με 35,5% έναντι του Γ. Μπουτάρη που συγκεντρώνει το 32%.
Στο β' γύρο τα ποσοστά των Γκιουλέκα και Μπουτάρη διαμορφώνονται σε 41,3% και 38,9% αντίστοιχα.



 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου