'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Δημιουργείται ειδικό τμήμα στην ΕΛ.ΑΣ για τους χούλιγκανς!!

Τέσσερα πρόσωπα από τον κύκλο των σκληροπυρηνικών οπαδών της ΑΕΚ έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία μέσα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων ως υπεύθυνους για τον προπηλακισμό του προπονητή της ομάδας τους, Ντούσαν Μπάγιεβιτς, στον φιλικό αγώνα του περασμένου Σαββάτου με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο».

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Κων/νου Σιμιτζόγλου οι αστυνομικοί είδαν καρέ-καρέ τα βίντεο που απεικονίζονται οι εικόνες της ντροπής και από την ανάλυση τόσο των βιντεοσκοπημένων επεισοδίων όσο και του πλούσιου φωτογραφικού υλικού που συνελέγη, κατέληξαν σε 4 ονοματεπώνυμα οπαδών της ΑΕΚ που χτύπησαν τον προπονητή της ομάδας τους. Η αστυνομία έχει αποδυθεί τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να εντοπίσει τους δράστες έχοντας στη διάθεσή της τα στοιχεία τους, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κάποιος από αυτούς είναι προσεσημασμένος. Το χώρο αναζήτησης πάντως φέρεται να περιόρισε αισθητά η ανακοίνωση της μεγαλύτερης ομάδας οργανωμένων της ΑΕΚ, της Ορίτζιναλ, η οποία έλεγε πώς «δεν είναι από μας ψάξτε αλλού». Η «πληροφορία» αυτή περιόρισε πολύ το χώρο των οργανωμένων που έπρεπε να ψάξει η αστυνομία, σε περιφερειακές οργανώσεις οπαδών.
“Είναι ντροπή για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, δεν καταθέτω μήνυση”
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία τόσο ο προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς όσο και ο γενικός αρχηγός Βασ. Δημητριάδης και ο γυμναστής της ομάδας Δημ. Μπουρουτζίκας, δεν αναγνώρισαν κάποιο πρόσωπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ. Μπάγιεβιτς αρνήθηκε να υποβάλλει μήνυση κατ΄ αγνώστων και δεν ζήτησε την ποινική τους δίωξη, αντίθετα περιορίστηκε να περιγράψει το περιστατικό και φέρεται να είπε «αυτά είναι ντροπή για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Εως 2 χρόνια φυλάκιση
Ο Μπάγιεβιτς έχει βέβαια τη δυνατότητα (αν και θεωρείται απίθανο) να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δικαστική διαδικασία όταν συλληφθούν οι αναζητούμενοι οπαδοί, αλλά η άρνησή του να υποβάλλει μήνυση περιπλέκει νομικά τα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία κινείται αυτεπάγγελτα με βάση τις διατάξεις του αθλητικού νόμου, που προβλέπει ως ποινικό αδίκημα την περίπτωση βιαιοπραγίας σε βάρος αθλητικού παράγοντα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Απλώς το γεγονός ότι δεν υφίσταται μήνυση για σωματικές βλάβες σημαίνει ότι οι δράστες απειλούνται με ποινές φυλάκισης, το πολύ έως 2 χρόνια.
Ειδικές ομάδες αστυνομικών κατά των χούλιγκανς
Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πάντως πώς και μετά τα τελευταία κρούσματα βίας στα γήπεδα, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΠΟ αλλά και της Σούπερ Λίγκα θεωρούν πως ωρίμασαν οι συνθήκες για να δημιουργηθούν δυο τμήματα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας. Έτσι 30 αστυνομικοί θα ασχολούνται αποκλειστικά με τη δίωξη του χουλιγκανισμού και δεν θα εκτελούν καθήκοντα ένστολης υπηρεσίας.
Ανοίγουν λογαριασμούς για τα στημένα
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η έρευνα του εισαγγελέα Κων/νου Σιμιτζόγλου σχετικά με τα στημένα παιχνίδια. Στα τέλη του μήνα επίκεινται καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΠΑΠ τα οποία θα κληθούν να προσκομίσουν στοιχεία για τους «υπέρ-τυχερούς» που πόνταραν στα στημένα ματς και κέρδισαν υπέρογκα ποσά. Θεωρείται δεδομένο ότι η αποκάλυψη αυτών των προσώπων θα οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα. Ακολούθως θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί για να αποκαλυφθεί η κίνηση των χρημάτων και να φτάσει ο εισαγγελέας στην άκρη του νήματος.

Παναγιώτης Στάθης, capital.gr
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://www.realpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου