Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ακόμη μισθωτής για να κάνει παρεμβάσεις και να αλλάξει η εικόνα και η αισθητική της περιοχής, οι παρά πολλοί συνιδιοκτήτες οφείλουν να μεριμνήσουν.
Η μετεγκατάσταση του σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ στη Γ. Παπανδρέου πριν 1,5 χρόνο περίπου, έφερε τους 268 συνιδιοκτήτες στην ανάγκη αναζήτησης νέου μισθωτή, αφού άλλη λύση, δηλαδή εκποίηση των ακινήτων που όλοι μαζί κατέχουν, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Χρειάζεται να συμφωνήσουν όλοι.
Δεν βρέθηκε μισθωτής
Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να βρεθούν οι εκατοντάδες συνιδιοκτήτες, ορίστηκε συντονιστική επιτροπή και προχώρησε σε πρόσκληση για τη μίσθωση και του κτιρίου στη Ζωσιμαδών και αυτού στην οδό Μπιζανίου(πρώην ΚΤΕΛ κι εκεί), όμως δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά, όπως πληροφορηθήκαμε και το γεγονός μαρτυρούν και οι μεγάλες πινακίδες «ενοικιάζεται» που πρόσφατα τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου.
Αν και παλιότερα υπήρχε η ένδειξη ότι η μίσθωση θα ήταν εύκολη υπόθεση, με την οικονομική κρίση κάποιοι αναθεώρησαν φαίνεται τα σχέδια τους.
Υπήρχε ενδιαφέρον από αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ακόμη και από τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις να μισθώσουν το κτίριο και να το ανακαινίσουν, κάνοντας το λειτουργικό και καλαίσθητο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τους συνιδιοκτήτες.
Επιβεβλημένη η παρέμβαση
Άσχετα όμως με το πώς θα αξιοποιήσουν την ιδιοκτησία τους οι άνθρωποι αυτοί, για λόγους αισθητικής και δημόσιας Υγείας, οφείλουν να αλλάξουν την σημερινή εικόνα και κατάσταση στο χώρο. Ήταν και την περίοδο που στεγάζονταν το ΚΤΕΛ αρνητική η εικόνα, με τα ακαλαίσθητα κτίρια, τώρα η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη και την ζουν καθημερινά οι πολίτες, οι επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής που επλήγησαν από την μεταφορά του ΚΤΕΛ και σε λίγο ξανά και οι μαθητές και καθηγητές στο 1ο γυμνάσιο.
Ο καθαρισμός του χώρου, η απομάκρυνση ακόμη και κάποιων επικίνδυνων κατασκευών δεν είναι πολυτέλεια για να αδιαφορήσει κανείς. Το ίδιο και για τα κτίρια και το χώρο στην οδό Μπιζανίου.
Ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει σε ιδιωτική έκταση, ούτε και έχει δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσει τα ακίνητα αυτά στη Ζωσιμαδών και στη Μπιζανίου, άλλωστε και η εκποίηση δεν είναι καθόλου εύκολη από όλες τις απόψεις.
Ακίνητα με πολλούς συνιδιοκτήτες
Τα ακίνητα αυτά μαζί με ένα ακόμη στην λεωφόρο Γράμμου, αλλά και ακίνητο στην οδό Φαβιέρου στην Αθήνα, δεν ανήκουν, όπως πολλοί υποθέτουν, στην ΚΤΕΛ Α.Ε, αλλά σε μερίδα μετόχων της και σε άλλα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γνωστοί επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της πόλης, αλλά και κληρονόμοι αρχικών ιδιοκτητών του πρώην Οικοδομικού Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1955 από τους πρώτους μετόχους του τότε ΚΤΕΛ.
Ο Συνεταιρισμός διαλύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και έκτοτε οι συνιδιοκτήτες-κοινωνοί, αυξήθηκαν με την διαδικασία της κληρονομιάς και μεταβιβάσεις και αισίως έφτασαν σήμερα τους 268, εκ των οποίων περίπου το 30% είναι και μέτοχοι της ΚΤΕΛ Α.Ε.
ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου