'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ρωσία: Εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών

Από σήμερα (15/8) ετέθη σε ισχύ το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών που αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα.
Το έκτακτο αυτό μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητική διάταξη που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τίθεται σε εφαρμοσθεί από τις 15 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί και πέραν αυτής της ημερομηνίας, κάτι που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της συγκομιδής.
Η Ρωσία, τρίτη εξαγωγική δύναμη σιτηρών παγκοσμίως, έχει προβλέψει μείωση στα 60-65 εκατομμύρια τόνων της συγκομιδής των σιτηρών για το 2010, έναντι 97 εκατομμυρίων τόνων το 2009. Είκοσι πέντε περίπου τοις εκατό των καλλιεργειών σιτηρών καταστράφηκε εξαιτίας της ξηρασίας και του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τη στιγμή που 27 αγροτικές περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το εμπάργκο στις εξαγωγές αναμένεται να διασφαλίσει την τροφοδοσία της εσωτερικής αγοράς και να αποτρέψει την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με τη ρωσική ηγεσία, η οποία επιχειρεί να αποτρέψει την κοινωνική ένταση εξαιτίας αιφνίδιας αύξησης των τιμών των ειδών διατροφής.
"Πρέπει να εμποδίσουμε την αύξηση των τιμών στο εσωτερικό και επίσης να διασώσουμε τα εκτρεφόμενα ζώα, που θα έπρεπε να σφαγιασθούν σε περίπτωση έλλειψης κτηνοτροφών εξαιτίας της υπερβολικής αύξησης των τιμών των σιτηρών", εξήγησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ανακοινώνοντας το εμπάργκο που προκάλεσε άνοδο των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.
Στη Ρωσία, όπου η εσωτερική κατανάλωση σιτηρών στη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου 78 εκατομμύρια τόνους, υπολογίζουν στα κυβερνητικά αποθέματα 9,5 εκατομμυρίων τόνων και στους 21 τόνους που αποτελούν το περίσσευμα της περσινής συγκομιδής, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης. 

ΠΗΓΗ:   http://cosmo.gr

1 σχόλιο: