'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξαν την Ακρόπολη με ΜΑΤ!!!!


Προσαγωγές, ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, που άνοιξαν την πόρτα της Ακρόπολης στις 10 το πρωί. Είχε δοθεί εντολή να ανοίξει η είσοδος του μνημείου. Καταγγελίες για επίθεση και σε δημοσιογράφους. Δείτε τα βίντεο (Vid.)


Με την επέμβαση των ΜΑΤ άνοιξε στις 10 το πρωί ο χώρος της Ακρόπολης. Έγινε χρήση δακρυγόνων και προσήχθησαν συμβασιούχοι, στην επιχείρηση των ΜΑΤ να εισβάλουν και να απομακρύνουν τους καταληψίες.





Κατά την επιχείρηση, δέχθηκαν χτυπήματα από ΜΑΤ και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που εισέβαλαν από πλαϊνή είσοδο απομάκρυναν με τη βία τους καταληψίες και προχώρησαν σε συλλήψεις. Λίγο μετά τις 11 και μισή έφθασαν στην Ακρόπολη, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης, ενώ στο χώρο μπροστά στην είσοδο της Ακρόπολης, παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ αλλά και δεκάδες τουρίστες που παρακολουθούν και καταγράφουν με τις κάμερές τους, τα τεκταινόμενα.



Αποποιείται η κυβέρνηση την ευθύνη επέμβασης

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, τις σκηνές που διαδραματίζονται στην Ακρόπολη και κάνουν τον γύρο του κόσμου πλήττοντας την εικόνα της χώρας καθώς και απαράδεκτους, όσους - όπως είπε - προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες και συνεισφέρουν στην δυσφήμιση της χώρας.
Ο Φ. Σαχινίδης απάντησε στη Βουλή παρεμπιπτόντως για το θέμα αυτό - στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης για τους απολυμένους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή - και εξ αφορμής της τοποθέτησης του ερωτώντος βουλευτή του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή.
"Σήμερα πήγαν οι εισαγγελείς κι ένας χωροφύλακας με ένα σιδεροπρίονο κι έκοβε τα κάγκελα της Ακρόπολης κι έλεγαν τα κανάλια κι οι ραδιοσταθμοί «τι κατάσταση είναι αυτή, αυτοί οι εργαζόμενοι προσβάλλουν τη χώρα. Οι κυβερνήσεις που τους έχουν συμβασιούχους 22 χρόνια και κάθε χρόνο τους αλλάζουν τη σύμβαση δεν έχουν ευθύνη και]έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι οι οποίοι καταδικάζουν τη χώρα και οι τουρίστες δεν μπορούν να δουν την Ακρόπολη; Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι" είπε ο Σπ. Χαλβατζής.
Ένταση από το πρωί στην Ακρόπολη
Ένταση επικρατεί από το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου από από χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού τον έχουν αποκλείσει.
Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο προϊστάμενος του αρχαιολογικού χώρου δύναμη των ΜΑΤ έχει φθάσει έξω από την κλειστή πόρτα και ο επικεφαλής της δύναμης έχει δώσει τελεσίγραφο στους συμβασιούχους που κρατούν κλειστή την πόρτα, να εγκαταλείψουν το χώρο.
Οι συμβασιούχοι με τη σειρά τους αντιδρούν έντονα φωνάζοντας στους αστυνομικούς "Δε θα σπάσει η απεργία".
Μάλιστα η αστυνομία κάλεσε κλειδαρά ο οποίος έσπευσε στο χώρο για να ανοίξει το λουκέτο της αλυσίδας που κρατά κλειστή την πόρτα.
Οι συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 22 μηνών καθώς επίσης και να καταργηθεί η ισχύς του 24μηνου για τις ειδικότητές τους  αλλά και να ακυρωθούν 350 απολύσεις που αναμένονται στο τέλος του μήνα.
Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν από το χώρο μετέβησαν στην Ακρόπολη ο  εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Γύζης και μικρή αστυνομική δύναμη χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου