'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ένταση με ΜΑΤ στην Ακρόπολη

Παρατεταγμένες έξω από την είσοδο του Ιερού Βράχου βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που οι συμβασιούχοι απεργοί του υπουργείου Πολιτισμού δεν επιτρέψουν και σήμερα την είσοδο στους τουρίστες. 

Νωρίτερα άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο που κρατά την πόρτα στην είσοδο της Ακροπόλεως κλειστή, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συμβασιούχους και μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των τουριστών.

"Το κράτος που είναι σύμφωνα με το σύνταγμα ο άριστος εργοδότης αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες και απειλεί να τους συλλάβει" δήλωσε, εκφράζοντας την οργή του στην τηλεόραση του Σκάι ο εργατολόγος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.


Ο πρόεδρός των συμβασιούχων, Ν. Χασομέρης,δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή με τους συμβασιούχους στο υπουργείο Πολιτισμού αγγίζει 800 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με δικαστικές αποφάσεις και πως αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία βάζει χέρι στις δικαστικές αποφάσεις.


Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση μετά το τέλος της σύμβασης δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής της και στις 31 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι πρέπει να φύγουν.


Χθες οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους διανυκτέρευσαν στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδρίαζαν σήμερα το πρωί προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες απεργίες..


Χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.


Ο κ. Γύζης είπε ότι θα ενημερώσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελ. Τράϊκου, και αποχώρησε μετά τις 16.30. Οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως έκλεισε για το κοινό μία ώρα μετά. 


http://stoppressgr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου