'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα ο αγωγός;

«Το Ισραήλ άνοιξε το χαρτί της Ελλάδας των 300 δις δολαρίων για το αέριο», τιτλοφορεί η «Χουριέτ» δημοσίευμά της, σύμφωνα με το οποίο τα νέα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργούν πρόβλημα μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.  

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου,... επειδή είναι τεταμένες οι σχέσεις της χώρας του με την Άγκυρα, απευθύνθηκε στην Ελλάδα, όσον αφορά τον αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της χώρας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με είδηση της «The Washington Post», όταν το Ισραήλ βρήκε αποθέματα 300 δις δολαρίων στα δικά του χωρικά ύδατα, έστειλε σε αμερικανική εταιρεία το μήνυμα ότι μπορεί να αλλάξουν τους κανόνες του διαμοιρασμού. Επίσης, σύμφωνα την ισραηλινή «Haaretz», ο Νετανιάχου πρότεινε στην Ελλάδα το αέριο που βρήκε στο Leviathan. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η Sabah στις εσωτερικές της σελίδες, με τον τίτλο «Πρόταση για εναλλακτικό αγωγό από τον Νετανιάχου στην Ελλάδα». Η «Taraf» έγραψε ότι «Το Ισραήλ φλερτάρει την Ελλάδα».

Εάν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ευσταθεί, τότε γίνονται ακόμα πιο εμφανή τα ανοίγματα που κάνει το Ισραήλ προς τον ελληνικό χώρο, με σκοπό να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις μη μουσουλμανικές χώρες της περιοχής, που βρίσκονται σε σύγκρουση με την Άγκυρα, προς όφελός του.


Πηγή:http://www.sigmalive.com
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://kontiloforos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου