'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ποτέ κανείς δεν (την) πληρώνει

 Άντε ξανά, μια από τα ίδια. Αδυνατώντας και πάλι το κράτος να εισπράξει όσα του οφείλουν οι φοροφυγάδες, οι επιτήδειοι και οι κακοπληρωτές, τους τα χαρίζει για μια ακόμη φορά με τη μέθοδο της περαίωσης. Είναι κι αυτό ελληνική πατέντα: Δεν πλήρωνες φόρους επί χρόνια; Πληρώνεις κάτι ελάχιστο και όλες σου οι φορολογικές αμαρτίες διαγράφονται! Δεν έχουν περάσει ακόμη ούτε δώδεκα μήνες από τότε που ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξήγγειλε την είσπραξη 31 δισ. ευρώ από τους φοροφυγάδες και ομολογεί ήδη ότι δεν μπορεί να εισπράξει ούτε το ένα δέκατο από το ποσόν αυτό. Ετσι καταφεύγει στις ίδιες αναξιοπρεπείς μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί του δίνοντας και πάλι το σύνθημα στους Ελληνες να κλέψουν κι εκείνοι, με όποιον τρόπο μπορούν, το Ελληνικό Δημόσιο!

Διότι ποιος λόγος υπάρχει πλέον να πληρώνει ΦΠΑ ο επαγγελματίας, όταν διαπιστώνει ότι και η νέα κυβέρνηση αντί να τιμωρήσει παραδειγματικά τους παρανομούντες τούς επιβραβεύει με νέες χαριστικές ρυθμίσεις; Γιατί να συνεχίσουν οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις; Και, στο κάτω κάτω, γιατί να συνεργαστούν με ένα κράτος που συνεχίζει να τους φορολογεί βαριά και χαρίζεται στους απατεώνες;...

Μέσα σε δώδεκα μήνες η κυβέρνηση δείχνει να εξαπατά διπλά τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν. Πρώτον, γιατί υποσχέθηκε φορολογική δικαιοσύνη και ισοκατανομή βαρών, αλλά ημέρα με την ημέρα αποδεικνύει ότι το μόνο που την απασχολεί είναι να γεμίζουν τα ταμεία αδιαφορώντας για το αν ξεφεύγουν και πάλι οι φοροφυγάδες...

Και, δεύτερον, επειδή υποσχέθηκε να τιμωρήσει όλους εκείνους που έφεραν σε αυτά τα χάλια την ελληνική οικονομία και τώρα δείχνει πρόθυμη να τους δώσει άφεση αμαρτιών. Οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Θ. Πάγκαλος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πρώην υπουργούς αντανακλούν ασφαλώς και τις απόψεις γενικότερα της κυβέρνησης, που φαίνεται ότι εγκαταλείπει την ιδέα για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Δεν μπορεί άλλωστε να κάνει διαφορετικά. Αν συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει και γιατί η νέα κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, δεν κατόρθωσε ακόμη να πιάσει τους ρυθμούς εσόδων που είχε επιτύχει η προηγούμενη με χαμηλότερο ΦΠΑ και τη δαμόκλειο σπάθη των εκλογών πάνω από το κεφάλι της. Για να μη βρεθεί λοιπόν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα κατηγορηθεί και κανείς από τη ΝΔ.

Είπαμε: Στην Ελλάδα κανείς δεν πληρώνει· και κανείς δεν την πληρώνει.

 πηγή
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:   http://29-26.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου