'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

70 μπουκάλια της παλαιότερης σαμπάνιας στον πάτο της θάλασσας !!!!

Ούτε δέκα, ούτε είκοσι αλλά εβδομήντα μπουκάλια σαμπάνιας 200 ετών θα ανασυρθούν από τη Βαλτική θάλασσα.

"Όπως και να έχουν τα πράγματα, φαίνεται ότι είμαστε έτοιμοι να ανασύρουμε από τη θάλασσα την παλαιότερη σαμπάνια του κόσμου", δήλωσε ο Ράινερ Τζάσλιν, μόνιμος γραμματέας της κυβέρνησης των νήσων Ααλαντ, ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον Βοθνιακό κόλπο, ανάμεσα στις σουηδικές και τις φινλανδικές ακτές.


"Οι φιάλες που βρίσκονται άθικτες στο βυθό σε βάθος 50 μέτρων, ανασύρθηκαν στην επιφάνεια", αναφέρουν οι αρχές του αρχιπελάγους σε ανακοίνωση τους, προσθέτοντας ότι η αξία τους έχει εκτιμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


Σουηδοί δύτες τον περασμένο Ιούλιο εντόπισαν στα ανοικτά της Φινλανδίας άθικτα μπουκάλια σαμπάνιας με τον ειδικούς να πιστεύουν πως πρόκειται για κάβα που είχε στείλει στη ρωσική αυτοκρατορική αυλή ο βασιλιάς Λουδοβίκος XVI.


Αργότερα, διαπίστωσαν πως η σαμπάνια ήταν μάρκας Veuve Clicquot καθώς εντόπισαν το σήμα της άγκυρας στα μεταλλικά καλύμματα των πωμάτων, σήμα κατατεθέν της εταιρίας.


Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του οίκου αυτού αφού δοκίμασε ένα δείγμα, δήλωσε στις αρχές του Αυγούστου ότι προέρχεται μάλλον από τον οίκο Juglar που δεν υπάρχει πλέον.


"Μετά από 200 χρόνια στο βυθό της θάλασσας, το περιεχόμενο των φιαλών είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένα. Η χαμηλή θερμοκρασία και το ελάχιστο φως επέτρεψαν την βέλτιστη συντήρηση, ενώ η πίεση μέσα στις φιάλες εμπόδισε τη διείσδυση του θαλασσινού νερού", ανέφεραν οι αρχές των Νήσων Ααλντ.


Ο Ντομινίκ Ντεμαρβίλ, υπεύθυνος για τα κελάρια της Veuve Clicquot, ένας από τους ελάχιστους που μπόρεσαν να απολαύσουν μερικά χιλιοστόλιτρα από τη σαμπάνια αυτή, δήλωσε στις αρχές Αυγούστου, ότι είχε την εντύπωση ότι πρόκειται για "ένα κρασί που παραμένει το ίδιο, όπως ήταν όταν εμφιαλώθηκε". "Γι' αυτό το κρασί, ο χρόνος έχει σταματήσει", είπε. "Οι εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες διατήρησης έχουν πιθανόν σταματήσει τη ζύμωση και την παλαίωση του".


Η σαμπάνια πιστεύεται πως εμφιαλώθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα ενώ η παλαιότερη είναι μια Perrier-Jouet του 1825 την οποία απόλαυσαν γευσιγνώστες το 2009 στο Λονδίνο.


ΠΗΓΗ:   http://www.thegreekz.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου