'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Ελληνες και το κάπνισμα…

ΑΠΟ αύριο, λοιπόν, οριστικό «στοπ» στο κάπνισμα. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει η αρμόδια υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επικαλείται και τον αυστηρό νόμο που ψήφισε η Βουλή.
 
Είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει εφαρμόσει ακόμα την απαγόρευση του καπνίσματος!..
Γνωστό είναι επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ: Οι Ελληνίδες είναι πρώτες καπνίστριες στον κόσμο ολόκληρο!!! (Ενώ οι Ελληνες καπνιστές είναι τέταρτοι!).
***
Στον συνολικό πληθυσμό μας, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, ο ένας στους δύο Ελληνες είναι καπνιστής! Ποσοστό που σε ...

κανένα κράτος του κόσμου δεν ισχύει…


ΤΑ μέτρα που από αύριο θα ισχύουν είναι πράγματι αυστηρά. Το κατά πόσον θα εφαρμοστούν θα το δούμε στην πορεία.
Το πρόστιμο για καπνιστή σε δημόσιο χώρο θα φθάνει μέχρι 500 ευρώ!..
…Ενώ για τις επιχειρήσεις με καπνιστές θα φθάνει μέχρι τα 10.000 ευρώ!!!
***
ΔΕΝ μπορεί να πει κανείς ότι είναι υπερβολικές οι ποινές σε παράνομους καπνιστές, αν αναλογισθεί τις συνέπειες. Συνοπτικά καταγράφω μερικές από αυτές:
* Το τσιγάρο σκοτώνει 20.000 Ελληνες κάθε χρόνο!
* 700.000 ημέρες νοσηλείας κοστίζει στο ΕΣΥ το κάπνισμα!.. Και συνολικά το κόστος από τις ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα ξεπερνά τα 2,14 δισ. ευρώ!..
***
ΩΣΤΟΣΟ οι Ελληνες καπνιστές και καπνίστριες δεν υπολόγισαν ποτέ την υγεία τους. Καθ’ ότι οι περισσότεροι καπνιστές – ιδίως οι καπνίστριες, θεωρούν το κάπνισμα ένδειξη… μοντερνισμού!..
Πηγαίνετε κάποιο βράδυ σε νυχτερινό κλαμπ. Δεν θα βρείτε ούτε ένα κοριτσάκι από 14 ετών και άνω που να μην καπνίζει προκλητικά!
Και αυτό γιατί δεν έγινε η ανάλογη «προπαγάνδα» από το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να θεωρείται πια το τσιγάρο, όπως σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική, ως η χειρότερη κιτσαρία!!!
***
ΑΝ δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι το περιστατικό σάς το έχω ξαναγράψει παλαιότερα:
Βρισκόμουν σε δημοσιογραφική αποστολή στο Λονδίνο. Καθώς έκανα «ζάπινγκ» στην τηλεόραση του ξενοδοχείου μου, έπεσα σε ένα χαρακτηριστικό διαφημιστικό σποτ…
ΣΤΗΝ οθόνη ένα νεαρό πανέμορφο ζευγαράκι… Που ενώ φιλιέται με πάθος, ο νεαρός αποτραβιέται με ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του την αηδία. Και λέει στην κοπέλα του:
– Πώς βρωμάς έτσι, μωρέ, σαν άπλυτο σταχτοδοχείο;
Ε, λοιπόν, η εν λόγω καμπάνια, όπως μου εξήγησαν Εγγλέζοι συνάδελφοι, ήταν αυτή που έδωσε τη χαριστική βολή στο τσιγάρο για την Αγγλία.
Μήπως μαζί με τα όποια μέτρα θα πρέπει να σκεφθούν οι αρμόδιοι και ανάλογες διαφωτιστικές καμπάνιες; 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου