'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η μπάλα βοηθά το ασθενές φύλο!!!!

Το ποδόσφαιρο κάνει καλό στην υγεία των γυναικών. Δεν πρόκειται για κάποιο κόλπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προκειμένου να πείσει τις γυναίκες να παίζουν ή έστω να παρακολουθούν ποδόσφαιρο συχνότερα, αλλά για επιστημονικό συμπέρασμα έρευνας του...
Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.


Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που πραγματοποίησαν 30 επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Πέτερ Κράστρουπ και η οποία κράτησε 2 χρόνια, όσες παίζουν ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατές και έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία συγκριτικά με όσες συνηθίζουν να ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα.
Παρατηρήθηκε, επιπλέον, πως όσες επέλεξαν το ποδόσφαιρο ως... τρόπο άσκησης δεν? λάκισαν όταν πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός της γυμναστικής, σε αντίθεση με εκείνες που επέλεξαν άλλους τρόπους άθλησης. Επίσης, τονώθηκε και η ψυχολογική τους κατάσταση, καθώς έκαναν καινούργιες φιλίες.
Στη μελέτη συμμετείχαν 100 γυναίκες που βρίσκονταν πριν την εμμηνόπαυση και οι οποίες δεν αθλούνταν. Χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, σε όσες έπαιζαν ποδόσφαιρο, σε όσες έτρεχαν και στην ομάδα ελέγχου.
Στις 4 εβδομάδες αρχικά και στη συνέχεια στις 16, όλες υποβλήθηκαν σε εκτεταμένα σωματικά και ψυχολογικά τεστ. Διαπιστώθηκε πως η ενασχόληση των γυναικών με το κατεξοχήν ανδρικό άθλημα έχει και τα περισσότερα οφέλη στην υγεία τους.
Παρουσίασαν βελτίωση στην αντοχή και την ταχύτητα, είχαν αυξημένη μυϊκή μάζα και καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ μειώθηκε και η χοληστερίνη τους.
«Το ποδόσφαιρο αναδεικνύεται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ενίσχυση της καρδιακής λειτουργίας τους και της ενδυνάμωσής τους», σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Κράστρουπ.
Η «έρευνα μας», προσθέτει ο Κράστρουπ, «απέδειξε πως στις 16 εβδομάδες του «πειράματος», οι γυναίκες που συμμετείχαν βελτίωσαν τη φυσική τους απόδοση, την ικανότητα επιτάχυνσης, αλλά και την ψυχολογία τους».


http://dinatos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου