Οι πρόσφατες επιθέσεις από αδέσποτα σε Βολιώτες επαναφέρουν στο προσκήνιο τις συζητήσεις για τις πιθανές λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις ελληνικές πόλεις. Ένα πρόβλημα με τα περιφερόμενα ζώα στους δρόμους, που έχουν κάνει τη χώρα μας να είναι ... υπόλογη στη διεθνή κοινότητα, καθώς είναι αναρίθμητες οι αναφορές σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ με μαρτυρίες από συμπατριώτες μας που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και που περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα την εικόνα που συνάντησαν στους ελληνικούς δρόμους με χτυπημένα ή σκοτωμένα ζώα καταμεσής των εθνικών ή επαρχιακών οδών. Αναρίθμητες είναι με αφορμή αυτή την εικόνα που επικρατεί στη χώρα μας οι διαμαρτυρίες που δέχονται κάθε χρόνο τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο εξωτερικό, στις οποίες η μόνιμη επωδός τους είναι ότι δεν θα ξαναέλθουν στη χώρα μας. Το αντίθετο μάλιστα. Γίνονται οι χειρότεροι πρεσβευτές για τον ελληνικό τουρισμό στο εξωτερικό...
Ο κ. Θωμάς Πρασσάς που είναι ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αρτέμιδας και πρώην υπεύθυνος του προγράμματος αδέσποτων ζώων στο Δήμο Βόλου, αλλά και ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στο Νομό Μαγνησίας που ασχολείται επί πολλά χρόνια επαγγελματικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων, υποστηρίζει ότι εκείνο που προέχει είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική και η δημιουργία πάρκων για τα επιθετικά και τα αδέσποτα ζώα.
Ο κ. Πρασσάς αποκαλύπτει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανούς να κάνουν καταφύγιο με αδέσποτα ζώα στο Νομό Μαγνησίας. Το ενδιαφέρον, όπως τονίζει, εκδηλώθηκε και επίσημα κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στη Στουτγκάρδη, όπου προσκλήθηκε από τη Φιλοζωική Ομάδα Γερμανίας HELLAS FRIENDS της οποίας Πρόεδρος είναι η κ. Ντιάνα Φίσερ, καθώς και ενός μεγάλου κυνοκομείου που υπάρχει στην περιοχή στο οποίο Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Λάβο. Όπως προσθέτει ο κ. Πρασσάς, το ενδιαφέρον των Γερμανών είναι για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός κυνοκομείου σε έκταση δέκα στρεμμάτων στη Μαγνησία, που θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 250 αδέσποτα και το οποίο θα λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά με τις προδιαγραφές που λειτουργούν τα αντίστοιχα κυνοκομεία στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον κ. Πρασσά το ενδιαφέρον των Γερμανών για τη δημιουργία του κυνοκομείου θα εκδηλωθεί με έμπρακτο τρόπο αμέσως μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τα νέα Δημοτικά Συμβούλια που θα προκύψουν από τις εκλογές με τον «Καλλικράτη». Το κόστος κατασκευής οι Γερμανοί θα το καλύψουν με χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. και με χρήματα τα οποία θα δώσουν οι φιλοζωικές οργανώσεις της Γερμανίας. Το κυνοκομείο θα απασχολεί δέκα περίπου άτομα τα οποία θα είναι συνοδοί σκύλων που θα εκπαιδευθούν από ειδικούς εκπαιδευτές που θα έλθουν ειδικά για το σκοπό αυτό από τη Γερμανία, ένα άτομο που θα κάνει την περισυλλογή των αδέσποτων, πέντε άτομα ως εργατικό προσωπικό, ένα άτομο που θα έχει τη γραμματειακή υποστήριξη και έναν κτηνίατρο. Την εποπτεία του κυνοκομείου θα την έχει Φιλοζωική Ομάδα που λειτουργεί στο Βόλο ως παράρτημα της Γερμανίας.
animalspress.blogspot
http://sarotiko.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου