'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτογραφικά ντοκουμέντα των τριτοκοσμικών συνθηκών στις φυλακές Κορυδαλλού ...

Τις τριτοκοσμικές και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και περίθαλψης στις φυλακές Κορυδαλλού αποτυπώνουν οι φωτογραφίες που παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής».  

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο τέλος Αυγούστου, με τη βοήθεια του πρώην κρατουμένου Παναγιώτη Γεωργιάδη και τη στήριξη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.
Στο μοναδικό νοσοκομείο εντός φυλακής, στον Κορυδαλλό, 12 ασθενείς νοσηλεύονται σε ένα δωμάτιο, χωρίς στοιχειώδεις όρους υγιεινής, ιατρικής περίθαλψης και χώρο για να κινηθούν. Οι περισσότεροι κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα γιατί τα στρώματα είναι βρώμικα και έχουν κοριούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο κ. Γεωργιάδης.
«Ξέρετε πόσες φορές είχα σκεφτεί ότι δεν θα καταφέρω να επιβιώσω από τη ζέστη μέσα στη φυλακή; Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ούτε σκούπες ούτε σφουγγαρίστρες ούτε απορρυπαντικά μας έδιναν για να καθαρίσουμε. Στο δε νοσοκομείο και να πεθαίνεις, δεν έρχεται γιατρός από πάνω σου. Πρέπει να περπατήσεις έναν μακρύ διάδρομο για να σε δει γιατρός -δεν μπαίνουν όχι τόσο από φόβο όσο από σιχασιά...», αναφέρει και προσθέτει ότι: «Οι τριτοκοσμικές συνθήκες που καταγράφουν οι φωτογραφίες αποτελούν ένα μικρό δείγμα».
Ο Π. Γεωργιάδης βρέθηκε προφυλακισμένος με 100 εντάλματα, αποφάσεις και βουλεύματα που αφορούσαν κλοπές αυτοκινήτων. Ωστόσο, τα 96 κατέρρευσαν, αφού αποδείχτηκε ότι αφορούσαν άλλους με ίδιο όνομα και επώνυμο, με διαφορετικό όμως πατρώνυμο και όνομα μητέρας. Αποφυλακίστηκε πριν από τέσσερις περίπου μήνες, ενώ τα εντάλματα που εκκρεμούν καθυστερούν στην εξέταση της αίτησης ταυτοπροσωπίας που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου