'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

"Με εκβίαζε εκδότης για τα άρματα" ...!!!!!!!!!


Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και η συγκλονιστική ομιλία του στην εξεταστική για τη SIEMENS: "Με εκβίαζε εκδότης για τα άρματα"

 

Μία εισαγωγή που δίνει με λίγα λόγια την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο άνθρωπος που έκλεισε την πόρτα στα βαποράκια αποκαλύπτει την Εθνική μειοδοσία στην Κύπρο και το πανηγύρι της διαπλοκής γύρω από τους νεκρούς στρατιώτες και την ασφάλεια της χώρας. Αξίζει να την διαβάσετε. Σε λίγο ολόκληρα τα πρακτικά με τη μοναδική… κατάθεση Κόκκαλη
ΜΑΡΤΥΣ (Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος): Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, επιτρέψτε μου πρώτα απ’ όλα να εκφράσω τη βασική μου θέση, όσον αφορά τα θέματα διαπλοκής, την οποία βιώσαμε –και δυστυχώς τη βιώνουμε ακόμα- και είναι παρήγορο και ευχής έργον ότι η Επιτροπή σας έχει διεισδύσει σε βάθος στην υπόθεση αυτή, απ’ όπου ήδη αυτά τα οποία αναφέρατε προηγουμένως, κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σημαντικά, ότι επιτέλους αυτά διαπιστώθηκαν, γιατί όταν τα φωνάζαμε κάποιοι, μας έλεγαν γραφικούς και μας έριχναν τόνους λάσπης.


Να σας αναφέρω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που σήμερα με καλέσατε εδώ, για να συμβάλω και εγώ στην προσπάθεια αυτή. Σας πληροφορώ, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι οι πολίτες έξω, περιμένουμε, προσδοκούμε ότι η Επιτροπή αυτή θα δώσει ένα τέρμα σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα έξω στο πολιτικό περιβάλλον.
Πρέπει επιτέλους να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να προσωποποιηθούν οι ευθύνες των επιόρκων και να αποκατασταθεί το κύρος του πολιτικού κόσμου, το οποίο έχει τρωθεί ελπίζω ότι ανεπανόρθωτα.
Επομένως, μέσα από αυτές τις σκέψεις και στα πλαίσια που εσείς, κύριε Πρόεδρε, μου θέσατε, επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή αναδρομή, μιλώντας όχι τυχαία για ορισμένα πράγματα που ενδεχομένως στην αρχή μπορεί να φανούν ασύνδετα, αλλά στο τέλος θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων και εποχών που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ.
Θα ήθελα για τους πρώην συναδέλφους που δεν με γνωρίζουν να αναφέρω ότι προέρχομαι από τις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπηρέτησα επί είκοσι χρόνια ως χειριστής μαχητικών αεροσκαφών. Ξέρετε, όπως σήμερα έτσι και τότε, στην Πολεμική Αεροπορία –όπως και στις άλλες Ένοπλες Δυνάμεις- δουλεύαμε πολύ και αμειβόμασταν λίγο. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων που υπερασπίζονται Θερμοπύλες. Αλλά δεν παραπονιόμαστε.
Πρέπει να επισημάνω ιδιαίτερα ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την εκπαίδευση που έχουν και από τη νοοτροπία την οποία έχουν, γνωρίζοντας ότι το υλικό το οποίο χειρίζονται είναι πανάκριβο, είναι πολύτιμο και είναι υλικό πολύ σύγχρονης τεχνολογίας που απαιτεί πολλή μελέτη και πολλή εκπαίδευση, αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερη ευαισθησία. Προσέχουμε το υλικό που μας εμπιστεύθηκε η Υπηρεσία και το έχει ακριβοπληρώσει ο ελληνικός λαός ως κόρην οφθαλμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλά αεροπορικά ατυχήματα, κύριε Πρόεδρε, χάσαμε συναδέλφους αεροπόρους, χειριστές, οι οποίοι προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να διασώσουν το αεροσκάφος, ενώ έπρεπε να το εγκαταλείψουν! Όπως επίσης χάσαμε χειριστές, οι οποίοι προσπαθούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να βγάλουν την πορεία του αεροσκάφους από κατοικημένες περιοχές. Αυτή είναι η αντίληψη που κυκλοφορεί στις Ένοπλές Δυνάμεις.
Γιατί το λέω αυτό; Διότι –όπως θα φθάσουμε εκεί, στην πρόοδο της συζητήσεως- δεν επιτρέπεται οι πολιτικοί ή οι πολιτικές ηγεσίες να κάνουν προμήθειες ερήμην των χρηστών των συστημάτων αυτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το βιώσαμε, το ζήσαμε και το έχουμε πληρώσει ακριβά, όχι μόνο με χρήμα, …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ......ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:   http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου