'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

5χρονη ανέπτυξε καινούρια νεφρά !!!

Ένα κοριτσάκι 5 ετών, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ανακάλυψαν πως ο οργανισμός της ανάπτυσσε δύο καινούργια νεφρά.


Από τη γέννηση της, η μικρή έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα στην ηλικία των 5 ετών να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι χειρουργοί, όμως, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως η μικρή είχε τέσσερα νεφρά, με τα δύο ολοκαίνουργα και πλήρως ανεπτυγμένα όργανα να βρίσκονται πάνω από τα παλιά.

Η περίπτωση της είναι εξαιρετικά σπάνια και ονομάζεται «νεφρικός διπλασιασμός». Το διπλό νεφρό αναπτύσσεται στο κέντρο του άλλου και μπορεί να μοιράζεται τον ίδιο ή να έχει ανεξάρτητο ουρητήρα, που αδειάζει τα ούρα στην κύστη.

Στην περίπτωση της, και τα δύο της νεφρά παρουσιάζουν διπλασιασμό. Η μητέρα της, γέννησε την κόρη της το 2001 και μετά από λίγους μήνες η υγεία της μικρής άρχισε να επιδεινώνεται.

Οι γιατροί συνέχισαν να παρακολουθούν την κατάσταση της. Σε μία από τις εξετάσεις που έκαναν, βρήκαν πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά της και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ τον Οκτώβριο του 2007 για να τις τοποθετήσουν οι γιατροί μία τεχνητή βαλβίδα αλλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανακάλυψαν πως η μικρή είχε δύο επιπλέον νεφρά.

Σήμερα το 8χρονο κορίτσι έχει αναρρώσει πλήρως και κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.


otherside
http://o-griniarhs.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου