'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έδιωξαν τη σύζυγο του διαφωνούντα-νομπελίστα από το Πεκίνο ..!!!

Η αστυνομία ανάγκασε τη σύζυγο του βραβευθέντος με Νομπέλ Ειρήνης διαφωνούντα Λιου Σιαομπό να εγκαταλείψει το Πεκίνο και θεωρείται ότι την έχουν μεταφέρει στην πόλη Τζιντσού της βορειοανατολικής Κίνας, όπου εκείνος είναι φυλακισμένος, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

"Η αστυνομία κάθεται εκεί και με περιμένει να μαζέψω τα πράγματά μου", δήλωσε η σύζυγός του, Λιου Σια, το βράδυ της Παρασκευής, όπως μετέδωσε ο εδρεύων στις ΗΠΑ ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia.


Η ίδια δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι η αστυνομία της είπε πως πρόκειται να την μεταφέρουν στην Τζιντσού αλλά εκείνη φοβάται ότι μπορεί να την θέσουν σε κατ' οίκον περιορισμό σε άλλη περιοχή εκτός Πεκίνου.


Η Λιου Σια επρόκειτο να μεταβεί στη φυλακή σήμερα το πρωί όμως ακτιβιστές και φίλοι της λένε ότι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή που βρίσκεται και ότι το κινητό της τηλέφωνο παραμένει απενεργοποιημένο.


Στη σελίδα της στο Twitter αργά το βράδυ της Πέμπτης είχε γράψει ότι αντιστάθηκε στις προσπάθειες της αστυνομίας να την πείσουν να ταξιδέψει στην Τζιντσού, η οποία απέχει 500 χιλιόμετρα από το Πεκίνο, πριν από την ανακοίνωση του νικητή του Νομπέλ Ειρήνης χθες Παρασκευή.


Μετά την ανακοίνωση ομάδα περίπου 100 υποστηρικτών του συγκεντρώθηκαν έξω από το κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της Λιου στο Πεκίνο, ενώ η αστυνομία την εμπόδιζε να φύγει.


Δεκάδες δημοσιογράφοι περίμεναν επίσης έξω από το κτίριο παρακολουθούμενοι από περίπου 30 ένστολους αστυνομικούς και δεκάδες άλλους με πολιτική περιβολή.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου