'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Nέα ελικόπτερα made in Turkey!!!!

Η απάντηση της Τουρκίας στα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι λέγεται Τ - 129 και με τεχνογνωσία από την Ιταλία, θα παράγονται μαζικά σε τουρκικά εργοστάσια, πιθανόν από το 2012. Δείτε τα χαρακτηριστικά και τα μυστικά τους..

Στην τελική ευθεία για τη μαζική παραγωγή επιθετικών ελικοπτέρων έχει μπει η τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤΑΙ (Tusas Aerospace Industriew), εταιρεία που αντιστοιχεί στην ελληνική ΕΑΒ.
Οι γείτονές μας δεν πτοήθηκαν από τους κακούς οιωνούς. Μόλις τον περασμένο Μάρτιο το πρωτότυπο ελικόπτερο Τ-129 στην πρώτη δοκιμαστική πτήση του παρουσίασε απώλεια ισχύος και συνετρίβη – οι Ιταλοί χειριστές-δοκιμαστές γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

 Οι Τούρκοι έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, διόρθωσαν τις ατέλειες και τώρα διατείνονται ότι το επιθετικό ελικόπτερό τους θα είναι ανώτερο από το καταξιωμένο αμερικανικό Απάτσι που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός!
Ήδη σχεδιάζεται νέα δοκιμαστική πτήση τους πρώτους μήνες του 2011 και στη συνέχεια, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα συναρμολογηθούν τα πρώτα Τ-129, που ενσωματώνουν όλες τις επιχειρησιακές διαμορφώσεις που απαιτεί ο τουρκικός στρατός.
Το Τ-129 είναι ένα νέο, εξαιρετικά ευέλικτο ελικόπτερο, μεγάλης ισχύος και παντός καιρού. Έχει τη δυνατότητα να πετάει σε μεγάλο ύψος, ημέρα αλλά και νύχτα αφού διαθέτει προηγμένο σύστημα FLIR και είναι ικανό να αναλάβει πολλαπλές, κυρίως επιθετικές αποστολές.
Μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλοντα «hot and high» με διάρκεια πτήσης μέχρι 3 ώρες. Φέρει δύο εξελιγμένους κινητήρες LHTEC-T800.

 Οι δύο πιλότοι του θα έχουν στη διάθεσή τους κάσκες με ενσωματωμένη οθόνη και μια πληθώρα οπλικών συστημάτων όπως αντιαρματικά βλήματα, κατευθυνόμενους πυραύλους 70mm και βλήματα αέρος-αέρος.
Πέρα από τους δύο κυβερνήτες έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 6 επιβάτες.
Τεχνογνωσία από Ιταλία
Με μια εξόχως συμφέρουσα συμφωνία με την ιταλική εταιρεία Agusta, ήδη από το 2007, οι Τούρκοι εξασφάλισαν όχι απλώς -με τη μεταφορά τεχνογνωσίας- να κατασκευάζουν μόνοι τους τα ελικόπτερα αλλά και να αποκτήσουν την κυριότητα και την άδεια εξαγωγής του ελικοπτέρου παγκοσμίως!
Το συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ και προβλέπει την κατασκευή 50 ελικοπτέρων με τη δυνατότητα επέκτασης (option) για άλλα 41 ελικόπτερα.

 Με το πρόγραμμα Τ-129 η Agusta μεταφέρει στην τουρκική αεροναυπηγική βιομηχανία, το know-how της κατασκευής ενός εκ των κορυφαίων ελικοπτέρων στο είδος του, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για απόκτηση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.
Αλλά και οι Ιταλοί κατασκευαστές είναι ευχαριστημένοι καθώς μπαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Ο υπεύθυνος της Agusta Guiseppe Orsi έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία με την Τουρκία ως «ορόσημο για μακροχρόνια συνεργασία».
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το πρώτο επιθετικό ελικόπτερο Τ-129, επιχειρησιακά πιστοποιημένο, θα παραδοθεί στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2013.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου