'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ένταση και παρ' ολίγο γροθιές στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ..!!

Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στο οποίο παρίστατο και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη από ομάδα συνδικαλιστών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις στα τιμολόγια. 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συνδικαλιστές άνοιξαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν "Φτηνό ρεύμα στο λαό, όχι στους επιχειρηματίες".Στους συνδικαλιστές αυτούς επιτέθηκαν φραστικά συνάδελφοί τους και η κατάσταση ξέφυγε για λίγο από τον έλεγχο για να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί "σώμα με σώμα". Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν.



Μιλώντας πάντως στο συνέδριο η υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ. Η κα Μπιρμπίλη ανέφερε ακόμη ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης καθώς και ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

"Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια", πρόσθεσε η υπουργός. Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής που προβλέπει η οδηγία 72/2009 με προθεσμία προσαρμογής το Μάρτιο του 2011 η υπουργός είπε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές επιλογές που προβλέπονται στην οδηγία.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι 1.600 προσλήψεις που εκκρεμούν επί αρκετούς μήνες. Παρόλο αυτά το προσωπικό της ΔΕΗ στο τέλος του 2010 θα είναι λιγότερο από πέρυσι αφού στο μεταξύ αποχώρησαν με πρόωρη συνταξιοδότηση 2.000 εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην παραγωγή και τα ορυχεία.

Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν στις δύο νέες θυγατρικές εταιρείες, μεταφοράς και διανομής ρεύματος που θα δημιουργηθούν σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος απηύθυνε τέσσερις προειδοποιήσεις: Να μη θιγεί το ασφαλιστικό, να προχωρήσει η κατασκευή των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη μεταφορά και τη διανομή.

Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αυξήσεις τιμολογίων στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης, μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ στο υψηλότερα κλιμάκια γίνονται μειώσεις. Όπως είπε πάνω από 700.000 φτωχά νοικοκυριά θίγονται από τις αυξήσεις αυτές.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c16474

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου