'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Εφορία: Κάνει “σύμμαχο” της τον λογιστή μας!!!

Με την θηλιά της άμεσης είσπραξης οφειλών προς την Εφορία, το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών πήρε την απόφαση να μετατρέψει σε “καταδότες” των πελατών τους χιλιάδες λογιστές σε όλη τη χώρα.

Λογιστικά γραφεία που …

θα διώχνουν ή και θα "καρφώνουν" στην εφορία τους ίδιους τους πελάτες τους ("δια νόμου" πλέον), νέες ευθύνες, αρμοδιότητες, ελέγχους και εξοντωτικές κυρώσεις για τους επαγγελματίες είναι μερικές από τις δραστικές αλλαγές του νέου φορολογικού νόμου . 


Τα λογιστικά γραφεία θα θεωρούνται συνυπεύθυνα για τις αβλεψίες των πελατών τους και θα τους ανατεθεί το καθήκον να … καταδίδουν οι ίδιοι τους πελάτες τους (!) και να υπολογίζουν το " κοστούμι" που προκύπτει από τις παραβάσεις που εντοπίζουν στα βιβλία τους.


Με τις νέες διατάξεις προβλέπεται ότι οι λογιστές φοροτεχνικοί είναι υπεύθυνοι, πέρα από την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δηλώσεων που υποβάλλουν (ως προς τη μεταφορά από τα στοιχεία στα βιβλία και από τα βιβλία στις δηλώσεις) και για την ορθή φορολογική αναμόρφωση των αποτελεσμάτων με τις δαπάνες που δεν αναγνωρίζονται, καθώς και για την ορθή υποβολή όλων των δηλώσεων παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος και απόδοσης των έμμεσων φόρων.





Η νέα ρύθμιση, πρακτικά, στέλνει στα λογιστικά γραφεία σχεδόν … με το ζόρι όχι μόνο εταιρίες (που ούτως ή άλλως έχουν ήδη συνεργασία με τους λογιστές), αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και … εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκάκι της "γενιάς των 700 ευρώ" αφού το ελεγκτικό αντικείμενο των ΔΟΥ περιορίζεται δραστικά και έτσι, όσοι δεν επιλέγουν να αναθέσουν τις δηλώσεις τους σε πιστοποιημένο με ψηφιακή υπογραφή λογιστή, θα στοχοποιούνται για επόμενους ελέγχους από την εφορία.
Φοροτέχνες λογιστές μάλιστα εκφράζουν φόβο να τους "καρφώσει" μελλοντικά κάποιος άλλος λογιστής που τυχόν θα αναλάβει μετά από αυτούς τον ίδιο πελάτη.


Οι χρεώσεις

Με την υποχρέωση πλέον που θα έχουν να βάζουν και την υπογραφή τους, οι λογιστές θα επιβάλλουν όμως αναγκαστικά και τις υψηλές χρεώσεις που προβλέπει ο "τιμοκατάλογος" με τις ελάχιστες αμοιβές που τους επιβάλλει το σωματείο τους. Για παράδειγμα, οι ελάχιστες χρεώσεις για το 2010 (χωρίς ΦΠΑ 23%) ορίζονται:

- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ Ε1, Ε2, Ε3 σε 300,00 €

- ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ μέσω taxisnet σε 30,00 €
- ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ανά 2 ακίνητα) σε 50,00 €
- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β’ κατ. Ε3, Ε5 σε 400,00 €
- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ Φ.Π.Α. Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ σε 150,00 €
- ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ σε 100,00 € (για κάθε 100άδα τιμολογίων)
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ σε 50,00 €
- ΟΡΙΣΤΙΚΗ Φ.Μ.Υ. Ε7 έως 15 άτομα σε 150,00 €
- ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ από 100,00 €
- ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΣΩ TAXISNET (internet) σε 50,00 €
- ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ μέσω taxisnet σε 100,00 €
- ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ σε 200,00 €
- ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ σε 300,00 €
- ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ Ε.Π.Ε. ΚΑΙ Α.Ε. σε 400,00 €
- ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ από 150,00 €


http://www.topeiraxtiri.blogspot.com/
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_5835.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου