'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΟΣΕ: Πληρώνουμε 8 ευρώ για κάθε 1 που εισπράττει!!!

"Τρύπα" στο κουμπαρά του Δημοσίου συνεχίζει να είναι ο ΟΣΕ και μάλιστα εν μέσω αγωνιώδους προσπάθειας να βρεθούν έσοδα.

Με συσσωρευμένο έλλειμμα που αγγίζει τα 10,7 δισ. ευρώ, ο ζημιογόνος οργανισμός του Δημοσίου κάθε μέρα που περνάει «ρουφάει» από τον κρατικό κουμπαρά 2,2 εκ. ευρώ!

Με την κυβέρνηση και τον κ. Ρέππα να έχουν ανακοινώσει διαρθρωτικές αλλαγές στον ΟΣΕ, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και φωνάζουν πως οι αλλαγές δε μπορεί να καθυστερήσουν ούτε μέρα: σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο ΟΣΕ πληρώνει 8 ευρώ για κάθε 1 ευρώ που εισπράττει με την πλειοψηφία των γραμμών του να είναι ζημιογόνες!

Με τις οφειλές σε ξένες τράπεζες να αγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ, ο Οργανισμός χρειάστηκε να δανειστεί περίπου 1,5 δισ. μόνο για το 2010. Κάνει ακόμη και την παλαιά Ολυμπιακή να ακούγεται μικρο-περίπτωση!

Ας ελπίσουμε ότι το τρίτο αυτό σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ θα είναι και το φαρμακερό καθώς τα δύο προηγούμενα κατέληξαν σε κάποιο συρτάρι… Τώρα, βέβαια, υπάρχει και η σκιά του μνημονίου πάνω από κάθε κυβερνητική κίνηση, σκέψη και πρόταση η οποία δε δείχνει να έχει την "κατανόηση" του ελληνικού λαού…

Μη νομίζετε, πάντως… Εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια τη ζημιογόνα λειτουργία του, εμείς θα πληρώσουμε και την εξυγίανση του: το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ προβλέπει ότι το Δημόσιο αναλαμβάνει τα χρέη του Οργανισμού με αντάλλαγμα την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ…

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου