'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η χρήση υπολογιστών το βράδυ δημιουργεί προβλήματα...!!

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή το βράδυ - να ελέγξει και να απαντήσει στα emails του, να συνομιλήσει με φίλους μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνει τις διαδικτυακές του αγορές ήρεμα και ήσυχα.

Ωστόσο είναι πάρα πολλές εκείνες οι μελέτες που καταδεικνύουν ότι η παρατήρηση της οθόνης του υπολογιστή και η φωτεινότητα που αυτή εκπέμπει πριν πέσει κάποιος στο κρεβάτι, μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ύπνο και να διαταράξει τον καρδιακό ρυθμό.

Η έκθεση στο φωτισμό ενός κανονικού λουτρού μόλις για 10 λεπτά συμβάλλει ουσιαστικά στην απελευθέρωση της ορμόνης μελανοτονίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ομάδας Υπνικής Έρευνας και Κλινικής Χρονοβιολογίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κλαρίτ του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η φωτεινότητα της οθόνης των ηλεκτρονικών υπολογιστών διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου.

Πριν από 10 χρόνια, μια ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ερευνητών είχε ανακαλύψει μια φωτο-χρωστική ουσία στο ανθρώπινο μάτι που δίνει σήμα στον οργανισμό εάν είναι μέρα ή νύχτα, χειμώνας ή καλοκαίρι. Η φωτο-χρωστική αυτή ουσία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο γαλάζιο φως.

" Το γαλάζιο φως διαμηνύει ούτε λίγο ούτε πολύ στον οργανισμό "είναι μέρα, να είσαι σε εγρήγορση", δηλώνει ο δόκτωρ Ντίτερ Κουνζ επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας. Οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών διαθέτουν κυρίως ψυχρό λευκό φως και οι επιστήμονες εκτιμούν πως λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το γαλάζιο φως. Έτσι όσο περισσότερο τα άτομα εκτίθενται στο φωτεινό φως της οθόνης τόσο σε μεγαλύτερη εγρήγορση βρίσκονται με συνέπεια να διαταράσσεται ο ύπνος τους.


www.blogotsarka.gr
http://www.i-reportergr.com/2010/10/blog-post_7854.html#ixzz11x27M4jd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου