'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κύμα απογοήτευσης στις κάλπες..!!!

Αύξηση της απογοήτευσης της κοινής γνώμης για την κυβερνητική πολιτική και ιδίως για την πορεία της οικονομίας καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα».

Η πλειονότητα της κοινής γνώμης δηλώνει λιγότερο ικανοποιημένη από το κυβερνητικό έργο και λιγότερο αισιόδοξη για την προοπτική της χώρας ν’ αποφύγει την πτώχευση απ' ότι δήλωνε πριν λίγους μήνες. Η αύξηση της κυβερνητικής φθοράς, όμως, δε συνεπάγεται αυξημένη δημοτικότητα της αντιπολίτευσης η οποία μένει καθηλωμένη σε χαμηλά ποσοστά με τη συσπείρωση των οπαδών της παραμένει χαμηλή. Χαρακτηριστικήπερίπτωση είναι αυτή του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής κ. Β. Κικίλια, ο οποίος παρά την κινητοποίησητης Ρηγίλλης συγκεντρώνει ένα ποσοστόμόλις 12,1%, πολύ πίσω από τον υποψήφιο του ΠαΣοΚ Ι. Σγουρό και τον ανεξάρτητο Ι. Δημαρά.


Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, η οποία έγινε στις 6 και 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.183 ατόμων, οι συμμετέχοντες δηλώνουν στην πλειονότητά τους (51,5%) ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο της κυβέρνησης, ενώ άλλο ένα ποσοστό 26,7% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.


Το ίδιο αρνητικοί εμφανίζονται και για τους χειρισμούς του κ. Γ. Παπανδρέου, δηλώνοντας καθόλου ικανοποιημένοι σε ποσοστό 45,2% και αρκετά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 18,2%.


Χειρότερα με το μνημόνιο


Κατακόρυφη είναι η αύξηση εκείνων που πιστεύουν ότι τελικώς θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο και τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Αυτοί που πίστευαν τον Απρίλιο ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελούσε μια αναγκαία απόφαση ήταν σε ποσοστό το 49,6% και πλέον είναι μόλις 30,8%, ενώ αντιστοίχως εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυξήθηκαν από 41,9% τον Απρίλιο σε 65,6% τον Οκτώβριο.


Η έκπληξη Δημαρά για την περιφέρεια Αττικής


Στην Περιφέρεια της Αττικής ο υποψήφιος του ΠαΣοΚ, Ι. Σγουρός, εξακολουθεί να διατηρεί μικρό προβάδισμα με 20,1% έναντι του Ι. Δημαρά ο οποίος έχει περάσει καθαρά στη δεύτερη θέση με 17,9%,. Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος της ΝΔ, Β. Κικίλια με 12,1%. Ακολουθούν ο Αδωνις Γεωργιάδης με 9%, ο Αθ. Παφίλης του ΚΚΕ με 8,1%, ο Αλ. Μητρόπουλος που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με 7,9%, ο Γρ. Ψαριανός, που υποστηρίζεται από τη Δημοκρατική Αριστερά, με 3,5%, ενώ ο Αλ. Αλαβάνοςσυγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 3,1%.


Η έκπληξη έρχεται στο δεύτερο όπου στο ενδεχόμενο αναμέτρησης του κ. Σγουρού με τον κ. Δημαρά, ο δεύτερος φαίνεται νακερδίζει με άνεση την περιφέρεια Αττικής επικρατώντας με ποσοστό 45,2% έναντι 28,9% του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.


Ισχυρό προβάδισμα για Ψωμιάδη, Κακλαμάνη και Μίχα, «μάχη» Γκιουλέκα και Μπόλαρη


Για τη μάχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Π. Ψωμιάδης εμφανίζεται να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα με 35,9% έναντι του κ. Μ. Μπόλαρη (26,6%).


Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο κ. Ν.Κακλαμάνηςστον Δήμο της Αθήνας έναντι του κ. Γ.Καμίνη, με ποσοστό 38,5% έναντι 26,3% ενώ Αντιστοίχως, ισχυρό προβάδισμα εμφανίζει για τον Δήμο του Πειραιά ο υποψήφιος του ΠαΣοΚ κ. Ι. Μίχας με τους κκ. Β. Μιχαλολιάκο και Π. Μαντούβαλο να εμφανίζονται να διεκδικούν επί ίσοις όροις την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο (ποσοστά 53%, 25,8% και 19% αντίστοιχα).


Ντέρμπι αντίθετα θα διεξαχθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον οποίο ο υποψήφιος της ΝΔ κ. Κ. Γκιουλέκας εμφανίζεται με προβάδισμα μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων στον πρώτο γύρο έναντι του κ. Ι. Μπουτάρη (ποσοστό 30,9% και 29% αντίστοιχα).

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου