'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

"Σπάνε" ασφαλιστικά συμβόλαια για εξασφάλιση ρευστού..!!

Να επιλέξουν τη ρευστότητα έναντι της σύναψης συμβολαίων ζωής ή ανανέωσής τους αναγκάζονται χιλιάδες πολίτες, που δεν έχουν τη δυνατότητα πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των ασφαλιστικών συμβολαίων.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, μειώθηκαν κατά 183 χιλιάδες τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Παράγοντες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", εκτιμούν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην οικονομική κρίση, στο γεγονός δηλαδή ότι οι πολίτες δεν έχουν χρήματα για ασφάλειες και αφετέρου στα πλήγματα που έχει δεχθεί η εικόνα των ασφαλιστικών, μετά τα λουκέτα στην ΑΣΠΙΣ και την Commercial που έθεσε χιλιάδες σε συνθήκες ομηρείας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν συμβαίνει πλέον αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν, η σύναψη δηλαδή συμβολαίων με ασφαλιστικές εταιρείες σε περιόδους που το ασφαλιστικό παρουσίαζε μεγάλες αλλαγές από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕΙΑ, στο πρώτο εξάμηνο του 2010 τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου ζωής έπεσαν στα 2,47 εκατομμύρια από 2,66 εκατομμύρια το 2009, δηλαδή 183.548 συμβόλαια λιγότερα. Παράλληλα, μειώθηκε ο αριθμός των ασφαλισμένων σε 293.881 άτομα.
Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι ασφαλιστές πούλησαν 129.337 συμβόλαια έναντι 153.883 πέρσι, μείωση που κόστισε 33,34 εκατομμύρια ευρώ στις ασφαλιστικές εταιρείες.

http://cosmo.gr/Finance/Hellas/292067.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου