'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Καρφώνει Έλληνα πρωθυπουργό..!!!

Κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα", ήταν η δήλωση που απέσπασε από Έλληνα πολιτικό ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο παρελθόν, όταν προσπάθησε να του αναφέρει το ζήτημα οικονομικής κατάρρευσης της χώρας

Σε νέα δήλωση - βόμβα προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα του Σαββάτου.  Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας, το είχε θέσει παλιότερα σε Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν «κυβερνώ μία διεφθαρμένη χώρα», πυροδοτώντας και πάλι έκρηξη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αν και αρνήθηκε να κατονομάσει το όνομα του Έλληνα πολιτικού, με το φόβο ξεσπάσματος αντιδράσεων, ο ίδιος δήλωσε ότι ανέφερε σε Έλληνα πρωθυπουργό το γεγονός ότι η οικονομία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον. 

Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να έχει κοπάσει η θύελλα από τις παλιότερες δηλώσεις του ίδιου του Γιούνκερ σχετικά με ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους».

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup είχε παραδεχτεί ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και περίμεναν ήδη από το φθινόπωρο του 2008, από τη στιγμή που κατέρρεε η Lehman Brothers, ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι το συζητούσαμε: οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ο ίδιος -για τις προοπτικές για αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό και το αποκαλούμε ελληνική κρίση» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στα πλαίσια της συνάντησης του ΔΝΤ.

Όπως εξήγησε ο Γιούνκερ, γνώριζε και ο ίδιος ότι «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα. Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα», παραδέχτηκε. 

Ωστόσο, οι νέες αποκαλύψεις του Γιούνκερ είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσουν για άλλη μία φορά αντιδράσεις, την ίδια στιγμή που το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει δικαιωμένος για το αίτημά του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για εξονυχιστικό έλεγχο της οικονομίας από το 1981 και το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για σταθερά βήματα προόδου της οικονομίας που αναμένεται να φανούν από το 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου